Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

AA Gent doet de wenkbrauwen fronsen bij Club Brugge: “Zouden wij nooit doen”

Ghelamco Arena 's avonds (AA Gent)

AA Gent draait momenteel voor geen meter, maar werd twee jaar geleden wel voor het eerst kampioen sinds zijn 115-jarige bestaan. Om een échte topclub te worden willen de Buffalo’s hun jeugdopleiding opkrikken naar het niveau van Club Brugge en Anderlecht. De manier waarop ze dat doen, zet echter kwaad bloed. 

Volgens Sport/Voetbalmagazine is het plan van AA Gent eerst en vooral bijzonder prijzig. “Het systeem is perfect gerodeerd: een scout woont de wedstrijden van de beste U16 in het land bij en maakt zijn bevindingen over aan Manu Ferrera. Vervolgens bestuderen de mannetjes van Ferrera de speler. Als de rapporten bevredigend zijn, springt Louwagie in de dans. De manager gaat dan naar de ouders en is allesbehalve krenterig bij de onderhandelingen: hij deelt vlot 25.000 tot 50.000 euro premie uit voor de handtekening en biedt elk van de ouders een Mercedes aan.”

De kleinere clubs kunnen vanaf dat moment enkel nog machteloos toekijken. “Als het nieuws van zo’n aanbod de directeur van ons opleidingscentrum bereikt, weten we dat we een kruis kunnen maken over die jongen. Gent is tegenwoordig bij uitstek de club voor dat soort mensen, zoals je er steeds meer vindt onder de ouders. Maar uiteindelijk kun je het ook als een voordeel zien: zo kom je erachter wat voor entourage de jongere heeft. Want als zo’n jongen een club op zijn twaalfde verlaat om ver van zijn thuis te gaan wonen, hij op zijn zestiende nog altijd goed is en een Engelse club achter hem aan gaat, denk je dat die dan bij Gent zal blijven?”

Ook bij Club Brugge zijn ze niet te spreken over de werkwijze van AA Gent. “We hebben twee broers verloren aan AA Gent, door praktijken die wij nooit zullen toepassen”, vertelt hoofd jeugdopleiding Pascal De Maesschalck. “Wij geven geen voorcontracten, bij ons kun je pas tekenen op je zestiende. En niet iedereen krijgt er eentje: bij de U16 heeft momenteel niemand er één, bij de U17 vier.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws