Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom er slechts 150 Club-fans meereizen naar Athene

Club-fans You'll Never Walk Alone (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge moet donderdagavond vol aan de bak in Athene. Als Blauw-Zwart straks deel wil nemen aan de Europa League groepsfase, moet het immers een scoreloos gelijkspel uit de heenmatch zien op te halen. Voor één keer kunnen de manschappen van Ivan Leko niet op de steun van duizenden Brugse fans rekenen. 

Volgens Het Nieuwsblad zullen slechts 150 supporters mee de verplaatsing maken naar AEK Athene. Ter vergelijking: de Grieken verwachten zo’n 40.000 thuissupporters in hun Olympisch Stadion, dat plaats biedt aan maar liefst 70.000 fans.

De lage opkomst langs Blauw-Zwarte zijde is echter eenvoudig te verklaren. Omdat we ons tijdens de zomervakantie in het hoogseizoen bevinden, zijn de vliegtickets naar Athene erg prijzig. Griekenland is bovendien een erg populaire reisbestemming.

Bijkomend aspect is dat kwalificatiematchen voor de Europa League sowieso op minder belangstelling kunnen rekenen. Twee jaar geleden trokken er ook maar 185 fans richting Athene, voor de verplaatsing naar Panathinaikos.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws