Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom Club Brugge op zijn hoede moet zijn voor smaakmaker Dennis

Emmanuel Dennis steekt tong uit (Club Brugge - AZ)

De huidige topschutter in de Jupiler Pro League luistert naar de naam Emmanuel Bonaventure Dennis. Met zijn torinstinct en flitsende acties is de 19-jarige Nigeriaan nú al de nieuwe chouchou van Jan Breydel. Al moet Club Brugge waakzaam zijn voor de uitspattingen van ons nieuwe goudhaantje.

Een overgang van het Oekraïense Zorya Luhansk brengt normaal gesproken een aanpassingsperiode met zich mee, maar bij Dennis lijkt het allemaal vanzelf te gaan. De jonge spits heeft als weeskind dan ook al grotere waters doorzwommen. “Het is een straatvechter, hé. Een jongen die heeft moeten knokken om zijn plaats af te dwingen. In het voetbal, maar zeker ook in het leven”, getuigt makelaar Sergiy Serebrennikov.

Zowel op als naast het veld vertoont Dennis veel gelijkenissen met José Izquierdo. Prettig gestoord en altijd te vinden voor een grapje. “Typisch Dennis. Het moet vooruitgaan. Hij wil geen maanden verliezen aan zijn aanpassing. Ik moet zeggen dat hij hier heel snel is doorgegroeid, zeker ook op het veld. Eén jaar geleden stond hij nog nergens. Nu scoort hij aan de lopende band voor Club en wordt hij de hemel ingeprezen.”

Niet volgens de regeltjes

Serebrennikov verwacht veel van Dennis, maar probeert hem met zijn beide voeten op de grond te houden. “Het is een speciale jongen. Mentaal ijzersterk, maar hij gaat zijn eigen weg. En die is niet altijd volgens de regeltjes”, waarschuwt onze ex-speler. Iets waar ze volgens Het Laatste Nieuws rekening mee moeten houden op Jan Breydel.

“In Brugge beseffen ze dat en zijn ze op hun hoede. Sterke karakters kunnen immers scherp uit de hoek komen. Maar voorlopig blijven zijn uitspattingen beperkt tot wat gek doen op sociale media of bij het vieren van een doelpunt. Ingebakken, het leverde hem bij zijn eerste Oekraïense goal in juli 2016 al een gele kaart op. Voorlopig houdt hij zijn voeten nog op de grond, afwachten wat het wordt als hij blijft uitblinken en scoren. Want, ‘het moet vooruitgaan'”, klinkt het in de krant.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws