Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vormer windt geen doekjes om Europese uitschakeling en richt zich tot de Brugse supporters

Ruud Vormer (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge heeft donderdagavond een erbarmelijke prestatie afgeleverd op het veld van AEK Athene. Blauw-Zwart wist van minuut 1 tot minuut 90 niet van welk hout pijlen maken en ging kansloos met 3-0 onderuit in het Olympisch Stadion. Ruud Vormer was achteraf eerlijk in zijn analyse van de wedstrijd.

“Dit was een terechte verliespartij”, opent onze kapitein. “We creëerden weinig. In de eerste helft hadden we nog grip. Al had ik niet het gevoel dat zij beter waren, maar na de 1-0 stortte het in en dan wordt het moeilijk. Een gebrek aan strijdvaardigheid? Dat denk ik niet. Iedereen gaat er wel voor. Qua balbezit vond ik het nog redelijk, maar we creëerden niets en daar gaat het wel om.”

De Nederlandse middenvelder steekt zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken. “Het is de eerste keer dat ik geen Europees voetbal speel met Club Brugge. Ik vind het een schande dat we er tegen dit Athene uitliggen. Dat kan niet. Basaksehir was een niveau te hoog, maar dit team niet. Daarom doet het nog meer pijn. Waaraan het lag? Ik weet het niet. Ik denk dat iedereen wel gefocust was, want je doet het toch voor Europees voetbal.”

“Alleen maar de competitie, daar word je niet vrolijk van. Maar dat hebben we nu. Dat wordt veel trainen. Het zal even wennen worden. Het doet pijn. Ook voor de supporters, zij verdienen dit niet. Die 12 op 12 in de competitie is mooi, maar je wil Europees voetbal. Ik heb het heel moeilijk”, besluit een geëmotioneerde Vormer bij Sporza Radio.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws