Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vargas plakt een percentage op de Europese kansen van Club: “In de tribunes kan het echt gevaarlijk zijn”

Ronald Vargas

Ronald Vargas is sinds deze zomer een vrije speler en lijkt op weg naar Antwerp, maar als ex-speler van zowel Club Brugge als AEK Athene werd er bij hem gepolst naar zijn verwachtingen over de dubbele confrontatie tussen Blauw-Zwart en de Grieken. 

De 30-jarige middenvelder is van mening dat Club het lastig zal hebben tegen AEK Athene. “In mijn eerste jaar was AEK vooral voetballend sterk, maar sinds de komst van Manuel Jimenez in januari staat er meer een blok. Het is een Spaanse trainer, dus sowieso zit er nog voetbal in de ploeg, maar nu toch veel meer karakter en grinta.”

Volgens Vargas is het vooral een nadeel dat Blauw-Zwart eerst in eigen huis aan de bak moet. “Absoluut. Als het stadion gevuld is met 75.000 fans, dan is het een waar gekkenhuis. Met die atletiekpiste oogt het nog groter dan het eigenlijk is. Die matchen tegen Olympiakos of PAOK kun je je echt niet voorstellen. Die sfeer! In de tribunes kan het echt gevaarlijk zijn. Belgische clubs zijn het niet gewend om in dergelijke omstandigheden en onder zo’n druk te spelen.”

Om die reden zijn de Grieken volgens hem zelfs favoriet. “Hét grote voordeel voor AEK is dat je als thuisploeg echt meegesleept wordt. Zo gingen we na rust vaak over de tegenstander heen denderen. Club zal thuis het verschil moeten maken, want in Griekenland zal het zeer moeilijk worden. Twee goals zal het nodig hebben … Minstens. Daarom schat ik de kansen om door te gaan voor Club maar op 40%. Omdat ze dus eerst thuis spelen”, klinkt het tegenover HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws