Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanlerberghe debuteert eindelijk: “Het is een moeilijke periode geweest”

Jordi Vanlerberghe (Westkapelle - Club Brugge)

Ivan Leko besloot tegen Zulte Waregem voor het eerst dit seizoen gebruik te maken van zijn ruime kern en enkele andere spelers een kans te geven. Zo kwam Hans Vanaken aan de aftrap, terwijl vanaf de bank Jordi Vanlerberghe en Wesley Moraes hun eerste speelminuten van het seizoen kregen. Die eerste maakte zo eindelijk zijn officiële debuut voor Club Brugge.

“Ik wist dat de overstap van Mechelen naar Club Brugge de nodige aanpassing zou vergen. Het is natuurlijk niet altijd leuk als je ernaast valt, maar dat is de keuze van de trainer. Maar ik ben wel blij dat ik vandaag mijn debuut heb kunnen maken. Het is voor mij wel een moeilijke periode geweest”, blikt de jonge middenvelder op de officiële website terug op zijn eerste weken bij Club.

“Het is de eerste keer dat dit gebeurt in mijn jonge carrière. Bij Mechelen zat ik altijd bij de kern en dat was de voorbije matchen hier niet altijd het geval. Ik ben blij dat ik het vertrouwen heb gekregen van de trainer in toch wel een belangrijke match. Mijn doelstelling is gewoon keihard blijven werken op training en laten zien dat ik er iedere week bij hoor.”

“Ik ben zelf nooit naar de coach gegaan, maar de trainer heeft wel veel met mij gepraat en gezegd dat ik zo moest blijven verder werken. De beloning zou dan uiteindelijk wel volgen en dat is vandaag dus ook gebeurd. Je mag nooit aan jezelf twijfelen, maar je voelt aan op training of het lukt of niet. Ik heb toch wel een goeie twee weken nodig gehad om mij aan te passen, maar nadien ging het beter en beter. Ik ben nog niet op de volle honderd procent, maar ik geef mezelf nog wat tijd. Ik had er wel rekening mee gehouden dat het de nodige tijd in beslag zou nemen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws