Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt is streng voor tactische keuze Leko: “Een vergissing”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

In de Jupiler Pro League is er met 15 op 15 geen vuiltje aan de lucht, maar het Brugse bestuur maakte meermaals duidelijk dat de groepsfase van de Europa League eigenlijk een must was. Peter Vandenbempt blikt nog eens terug op de Europese blamage in Athene en spaart daarbij zowel Ivan Leko als zijn spelers niet…

“Onbegrijpelijk en onvergeeflijk, de collectieve wanprestatie van Club Brugge in Athene in de belangrijkste wedstrijd van de zomer”, steekt de analist van wal. “En dat had nauwelijks vandoen met de gewijzigde tactische keuze, wel met gebrek aan overtuiging, in de duels en aan de bal. Verdedigend onvoldoende met een negatieve hoofdrol voor een onverklaarbaar zwemmende Helibelton Palacios, een onbesuisde doelman Ethan Horvath ook bij de penalty.”

Maar ook in het middenveld en voorin zag het er niet goed uit volgens Vandenbempt. “Marvelous Nakamba bleef deze keer niet overeind, Ruud Vormer had een offday en Hans Vanaken kreeg geen bal goed getrapt. Voorin was de keuze van Jelle Vossen in de rug van Abdoulay Diaby een vergissing.”

“Club gooide zo de Europese kwalificatie door het raam tegen een zeer haalbare tegenstander en dat is doodzonde. Tegen Standard was Vanaken outstanding, Stefano Denswil ineens top, Nakamba sterk en Wesley zeer aanwezig. Niet dat Club ineens Standard overrompelde, maar het was wel goed genoeg om verdiend te winnen. Drie dagen te laat dus…”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws