Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Van der Elst pakt uit met straffe voorspelling: “Hij gaat op termijn naar Club Brugge”

Franky Van der Elst (analist)

Club Brugge had deze zomer de moeilijke taak om een geschikte opvolger te vinden voor Michel Preud’homme. Terwijl Francky Dury, Felice Mazzu en Peter Maes nadrukkelijk aan Blauw-Zwart gelinkt werden, streek ex-speler Ivan Leko enigszins verrassend neer op Jan Breydel. Al is er volgens Franky Van der Elst nog een andere geschikte Belgische trainer voor Club.

Zo ziet ons Club-icoon wel potentieel in Yves Vanderhaeghe. “Op termijn is dat een trainer voor Club Brugge. Hij denkt altijd aanvallend, heeft een goed zicht op het spel, lijkt mij goed met zijn spelers om te gaan, managet zijn groep goed. Ik hou ook van zijn naturel voor de camera. Al zijn daar intussen wel een paar deukjes in gekomen met onder meer zijn ‘pootje-lap’-uitspraak”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

De trainer van KV Oostende heeft volgens Van der Elst wel nog enkele werkpunten. “Hij mekkert te veel tegen de vierde scheidsrechter. Twee jaar geleden deed hij dat niet. Dan zeg ik: ‘Niet doen, Yves, alstublieft.’ Maar ik snap dat ook wel. Onderschat die druk om elk jaar beter te moeten doen niet. Elk weekend word je blootgesteld aan de mannen in de tribune, de camera’s en de media. Uit eigen ervaring weet ik dat wanneer je thuiskomt, je soms denkt: ‘Wat heb ik nu weer allemaal gezegd?!’ Maar het mag niet constant zijn.” Als kind was Vanderhaeghe samen met zijn vader twaalf jaar abonnee bij Club.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws