Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Van der Elst oordeelt over mogelijke vertrekkers bij Club: “Hij kan nog een wapen zijn”

Franky Van der Elst (analist)

De transfermarkt is nog een kleine maand open en daarin mogen we bij Club Brugge nog heel wat activiteit verwachten. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert kondigden al aan dat Club zich nog zal versterken, maar er kunnen ook nog een aantal spelers vertrekken bij Blauw-Zwart.

Allereerst is er het trio Engels-Denswil-Izquierdo, dat zich de voorbije seizoenen in de kijker speelde en aast op een transfer naar het buitenland. “Als je louter naar het sportieve kijkt, dan zou Club Brugge ze allebei gewoon moeten houden. Bij een vertrek van Denswil en Engels moet Club twee nieuwe verdedigers gaan halen, niet evident. Al is de club misschien wel voorbereid op een vertrek van twee centrale verdedigers”, vindt Franky Van der Elst bij Voetbalkrant.

“Voor Izquierdo geldt hetzelfde als voor Engels en Denswil: sportief gezien moet zo’n jongen niet weg, hé. Hij kan Club nog vele diensten bewijzen. Ik ben trouwens benieuwd naar welke ploeg hij zal gaan. Als het effectief nog tot een transfer komt, dan zal Izquierdo nog heel wat werk voor de boeg hebben om scherp en fit bij zijn nieuwe werkgever toe te komen. Hij is op dit moment verre van top.”

Diaby en Limbombe

Daarnaast mogen we nog het vertrek van spelers als Butelle of Strandberg verwachten, op wie Ivan Leko niet rekent. Maar ook Abdoulay Diaby en Anthony Limbombe werden de voorbije weken nog aan een transfer gelinkt. “Mocht Limbombe straks vertrekken, zou dat snel zijn. Hij speelt nog maar een jaar bij Club. Limbombe mist op dit moment misschien nog wat regelmaat in zijn prestaties om belangrijk te zijn voor een ploeg als Club Brugge. Al zou het pijnlijk zijn voor Club mocht het vrede moeten nemen met een transfersom die lager is dan het bedrag dat het zelf neertelde voor Limbombe”, aldus Van der Elst.

Over Diaby is de analist dan weer duidelijk. “Het is logisch dat Diaby nu nog niet in de ploeg staat. Die jongen heeft een jaar vol blessureleed achter de rug en kon dit seizoen niet als titularis starten. Maar of Club Brugge hem daarom ook moet verkopen? Ik weet het niet. Diaby kan nog een wapen zijn voor dit Club Brugge. En je moet ook niet iedere aanvaller verkopen, hé.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws