Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Van der Elst neemt het op voor geplaagde Club-speler: “Ben het niet eens met de grote kritiek”

Franky Van der Elst (analist)

Club Brugge heeft vrijdag ook zijn derde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Zulte Waregem ging met 1-2 voor de bijl. Daarbij was een opvallende glansrol weggelegd voor enkele spelers die tot nu toe nauwelijks aan spelen toekwamen onder Ivan Leko, zoals Hans Vanaken.

De middenvelder stond eindelijk eens in de basis en volgens Franky Van der Elst zal het daar zeker niet bij blijven. “Vanaken zou ook voor de verdediging kunnen renderen. Al vind ik zijn beste plaats nog altijd hoger. Ik ben het niet eens met de grote kritiek die er geregeld op hem is. Maar goed, ik zeg je nu: Vanaken gaat dit seizoen nog veel spelen bij Club”, zegt het Clubicoon in Sport/Voetbalmagazine.

De analist weet ook waarom de 3-4-3 van Ivan Leko nog niet altijd even vlot rendeert. “Feit is: als je aankomt met de visie om 4-3-3 te spelen en na vier weken voorbereiding verandert, resten er je maar tien dagen meer om daarop te werken. Dat kan natuurlijk niet perfect lopen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws