Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Treft Leko minder schuld dan gedacht? ‘Plotse formatieswitch niét zijn idee’

Ivan Leko met fluitje

Heel wat supporters en analisten fronsten donderdagavond de wenkbrauwen toen ze de opstelling van Club Brugge zagen voor de levensbelangrijke match tegen AEK Athene. Ivan Leko had immers zijn gebruikelijke driemansdefensie en 3-4-3-opstelling opgegeven voor een meer klassieke 4-3-3 veldbezetting. “Niet slim”, zo klonk het uit alle hoeken. Maar naar verluidt was het niet Leko zijn idee om deze aanpassing door te voeren.

Zo weet Club-watcher Guillaume Maebe dat de spelers zélf vroegen om een wijziging. “Nadat Club Brugge in de heenmatch tegen AEK Athene bleef steken op een 0-0 trokken de spelers naar Leko. De boodschap: Misschien, héél misschien, moet er voor deze éne match teruggegrepen worden naar de gekende formatie. Leko luisterde, praatte met hen en besloot voor deze ene ‘finale’ – zo hoog schatte men in Brugge deze match in – zijn achterhoede met drie centrale verdedigers even op stal te zetten.”

Jammer genoeg met het gekende negatieve resultaat. “De Brugse opbouw bleef grosso modo hetzelfde, de gewijzigde opstelling was vooral mentaal belangrijk om zijn spelers opnieuw te laten geloven dat ze ook wel voor defensieve stabiliteit konden zorgen. Hen goed in hun vel laten voelen, zegevieren na negentig minuten en nadien definitief hun vertrouwen te winnen. Wat werd dat een boemerang”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws