Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Thuis een scoreloos gelijkspel? Zoveel % kans heeft Club om zich in Athene alsnog te plaatsen

Horvath - Denswil - Vormer - Poulain - De Bock - Palacios

Hoewel de bookmakers Club Brugge als favoriet naar voren schuiven om de groepsfase van de Europa League te bereiken ten koste van AEK Athene, vertellen de statistieken een ander verhaal. Zo is een 0-0 in eigen huis in de meeste gevallen de voorbode van een slechte afloop. 

Statistisch gezien hebben Ivan Leko en zijn manschappen 34,5 procent kans om zichzelf te verzekeren van Europees voetbal tot Nieuwjaar. Volgens Het Laatste Nieuws slaagde Club er zelfs nooit eerder in om een scoreloos gelijkspel uit de heenmatch nog goed te maken.

“Zich plaatsen na een 0-0 in de heenmatch in eigen huis, het lukte 264 keer bij de 765 precedenten. Club zat tweemaal in zo’n situatie en telkens liep het mis: 2-1 tegen Sporting Lissabon in de 1/16de finales van de Europese Jaarbeursstedenbeker 1967-1968 en 1-0 tegen Dnipropetrovsk in de kwartfinales van de Europa League 2014-2015”, klinkt het in de krant.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws