Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Tactisch plannetje van Leko serieus in vraag gesteld: “Een vertekend beeld in zijn hoofd”

Ivan Leko op training bij Blauw-Zwart

Club Brugge was donderdagavond een schim van zichzelf en moet voor de tweede keer in 46 Europese campagnes al in augustus afscheid nemen van het Europese toneel. Marc Degryse stelt de opstelling en bijhorende tactiek van Ivan Leko serieus in vraag.

“De uitschakeling van Club Brugge is voor mij geen verrassing”, steekt de analist van wal. “Maar ik vond het eigenaardig dat Leko alles omgooide, en dat voor een match van alles of niets. De voorbije weken werkte hij aan een driemansdefensie, maar in Athene stonden ze plots weer met vier achteraan. Ook de offensieve invulling vond ik vreemd, met Diaby als centrale aanvaller, Dennis links en Vossen als meest offensieve middenvelder.”

“Palacios stond alleen op de rechterflank, waardoor hij defensief in de problemen kwam en offensief weinig kon brengen. Vanaken bleef dan weer in de ploeg omdat hij de voorbije weken goed was, maar niet op de positie die hij gewend was. Links was de flank dan weer dubbel bezet, met De Bock en Dennis. Dennis was in de competitie samen met Refaelov uitblinker achter Vossen als diepe spits, maar daar stapte Leko nu ook van af.”

“De trainer gooide alles overhoop, hij veranderde zijn systeem en bracht spelers niet op de juiste manier. De 12 op 12 in de competitie gaf een vertekend beeld in het hoofd van Leko. Hij dacht dat hij met zijn brede kern dingen kon uitproberen, maar dat wordt Europees afgestraft. En dat tegen een ploeg die – als je zelf op niveau bent – best haalbaar was. Dit zal toch nog een tijdje blijven nazinderen”, besluit Degryse in Het Laatste Nieuws.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws