Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Seizoen van de doorbraak voor Vlietinck? “Dat zijn de jongens die het verst raken”

Thibault Vlietinck (KSV Oudenaarde - Club Brugge)

Vorig seizoen mochten een hoop jongeren als ‘trainee’ regelmatig op training opdraven met de A-kern en twee jongens slaagden erin om speelminuten te versieren: Ahmed Touba en Thibault Vlietinck. Dat leverde de twee ook een definitieve plaats in de A-kern op. Terwijl Touba al een aantal basisplaatsen wist te bemachtigen, klopt ook Vlietinck alsmaar nadrukkelijker op de deur.

Henk Mariman, die van 2007 tot 2011 werkzaam was in de jeugdopleiding van Club, ziet het alvast zitten in de flankaanvaller. “Als jeugdscout merkte ik hem op als een speler die er toen al bovenuit stak. Je moet altijd voorzichtig zijn om iemand meteen als talent te bombarderen, maar je kon toen al zien dat hij een bepaalde flegma in zijn acties had. Eén tegen één was hij bijzonder sterk”, vertelt hij in Krant van West-Vlaanderen.

“Thibault is iemand met een goede mindset. Hij is kritisch voor zijn prestatie en wil steeds beter doen. Uit mijn ervaring weet ik dat dat vaak de jongens zijn die uiteindelijk het verste geraken. Ik merk ook dat hij de laatste jaren enorm is opengebloeid. Als jong gastje kwam hij regelmatig wat timide over, maar aan werkkracht was er nooit een gebrek. Tot slot kan hij ook een beroep doen op een fantastische ondersteuning van thuis uit. Zijn ouders zijn heel realistisch en houden hem met de voeten op de grond. Met Ivan Leko beschikt Club Brugge over een coach die de aanvallende kaart trekt en dat kan in het voordeel van Thibault spelen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws