Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Pakte Vanlerberghe uit met een duw in de rug van Lepoint? Vandenbempt vraag het hem op de man af

Jordi Vanlerberghe en Ivan Leko

Club Brugge won afgelopen zondag met 1-2 op bezoek bij KV Kortrijk. Eén van de verrassende basisspelers was Jordi Vanlerberghe, die tot dusver met invalbeurten tevreden moest zijn. De van KV Mechelen overgekomen speler kwam achteraf veelvuldig ter sprake omwille van zijn mogelijke penaltyfout op Christophe Lepoint.

“Ik heb op de radio gezegd: Jordi zoekt nog een beetje op het middenveld, het is ook zijn eerste keer in de basis. Had je misschien een klein beetje last van plankenkoorts?”, vraagt Peter Vandenbempt bij Sporza.

“Plankenkoorts niet nee”, pareert Vanlerberghe. “Ik denk dat ik ondanks mijn jonge leeftijd toch al een aantal matchen achter mijn naam heb in eerste klasse. Maar het was wel zoeken, zeker in het begin. Al denk ik dat ik niet ontevreden moet zijn over de minuten die ik tot dusver gespeeld heb. Wanneer ik wist dat ik in de basis zou staan? Zaterdag heeft de coach met iedereen apart gesproken die zou starten. Dit was dus een mooie kans om ons te bewijzen.”

Tot slot polste de radiocommentator naar de mogelijke strafschopfase. “Zag ik jou daar nu een duwtje geven in de rug van Lepoint? Ik zie het al aan je glimlach”, lacht Vandenbempt. “Ja, een kleintje”, geeft Vanlerberghe toe. “Er kwam een voorzet en ik zag Lepoint op twee meter van de goal springen. Dus was het even heel snel denken en hem een klein duwtje geven, dat klopt. En de scheidsrechter oordeelde dat het geen penalty was. Maar oké, dat gebeurt nu eenmaal in het voetbal.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws