Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Opstelling Club Brugge: ‘deze 11 namen moeten het straks doen tegen Başakşehir’

Emmanuel Dennis steekt tong uit (Club Brugge - AZ)

Als we de analyse van Michel Preud’homme volgen, speelde Club Brugge slechts één mindere helft in de eerste twee wedstrijden tegen Istanbul Başakşehir en Sporting Lokeren. Voor alle duidelijkheid: het gaat om de tweede helft tegen de Turkse vicekampioen, toen Blauw-Zwart een 2-0 voorsprong nog helemaal uit handen gaf. Woensdagavond zal het dus 90 minuten lang goed moeten zijn om de 3-3 uit de heenmatch alsnog recht te zetten in het Fatih Terim Stadion.

In aanloop naar de match tegen Sporting Lokeren waren er nog heel wat vraagtekens rond de opstelling van Ivan Leko: ging de Brugse coach roteren? Zouden sleutelspelers als Lior Refaelov en Emmanuel Dennis rust krijgen met het oog op de terugmatch in de derde voorronde van de Champions League? Verhuisden Brandon Mechele en Jérémy Perbet naar de bank vanwege hun mindere match tegen Başakşehir? Achteraf gezien was het antwoord simpel: enkel Perbet moest immers plaatsruimen voor Jelle Vossen.

Ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd tegen Lokeren moet er ook nu maar één wijziging in het elftal verwacht worden. Laurens De Bock incasseerde op Daknam een trap op de kuit en moet verstek laten gaan met een zware kneuzing. Zijn logische vervanger is Ahmed Touba.

Voor het overige heeft Leko na de 0-4 zege tegen de ploeg van Rúnar Kristinsson weinig reden tot veranderen. Ook de kranten zijn eensgezind over de invulling van het stilaan gekende 3-4-3 systeem. Behoudens ongelukken komen onderstaande 11 namen dan ook in actie tegen Istanbul Başakşehir.

Verwachte opstelling Club Brugge (HLN + HNB)

Horvath – Denswil, Engels, Mechele – Touba, Nakamba, Vormer, Palacios – Dennis, Refaelov en Vossen

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws