Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Naar B-kern verwezen Dierckx schrijft open brief aan zijn supporters: “Allesbehalve correct”

Tuur Dierckx (Club Brugge)

In de zomer van 2016 had Tuur Dierckx niet langer interesse om als invaller bij Club Brugge te vertoeven. De 22-jarige flankaanvaller kon naar Standard, maar koos uiteindelijk voor een avontuur in 1B bij Antwerp. Onze gewezen winger werd naarmate het seizoen vorderde almaar belangrijker voor The Great Old, maar desondanks rekent László Bölöni niet langer op ons jeugdproduct. Intussen heeft Dierckx uitgebreid gereageerd op zijn verwijzing naar de B-kern en de insinuatie dat een bezoekje aan Tomorrowland daar voor iets tussen zou zitten. Onderstaand zijn versie van de feiten.

“Beste supporters,

Zoals jullie wellicht reeds vernomen hebben, ben ik sinds gisteren toegewezen aan de B-kern van Antwerp. Zonder enige uitleg/reden, werd ik hiervan gisteren telefonisch op de hoogte gebracht. De (sociale) media heeft hier natuurlijkerwijs de meest voor de hand liggende oorzaken aan gegeven, die allesbehalve correct zijn. Koppen als: “Antwerp-fan heeft vraagtekens na bezoekje Dierckx aan Tomorrowland.” of “Ziek melden en toch op Tomorrowland staan feesten!” doen bij mij, en wellicht velen onder jullie de wenkbrauwen fronsen. Om al deze onzin de wereld uit te sturen, wens ik jullie enkele zaken mee te delen.

Ruim twee weken terug, heb ik mijn enkel omgeslagen tijdens de oefenmatch tegen Capelle. Na onderzoek bleek dat ik een scheur had opgelopen in het kapsel van mijn enkel. Bijgevolg zou ik ongeveer twee weken buiten strijd zijn. Na één week individueel trainen, ben ik op stage in Nederland weerom begonnen met de groep. Na de eerste training merkte ik meteen dat het nét iets te vroeg was, want ik ondervond nog steeds hinder tijdens het trainen. De resterende dagen heb ik opnieuw (apart) getraind onder leiding van de kinesisten. Uiteraard met maar één doel voor ogen: opnieuw mee kunnen trainen voor onze openingsmatch thuis tegen Anderlecht.

Het lukte mij uiteindelijk om vorige week maandag voor de volle 200% aan te sluiten bij de groep, én zonder pijn! Al sukkelde ik wel met beginnende keelpijn, maar goed… Dat was dan nog het minste! Ik had dus inderdaad last van een verkoudheid en dergelijke, maar verder niets meer, niets minder. Naar mijn mening was ik alsnog speelklaar voor de eerste competitiematch tegen Anderlecht, maar daar werd jammer genoeg anders over beslist. Ik haalde de selectie niet. Simpel. Het gerucht ‘Dierckx ziek’ zou weleens te wijten kunnen zijn aan de verkoudheid van eerder die week. Maar goed.

In ieder geval, vrijdagavond 28 juli, was ik dus gewoon aanwezig op de match, in de tribune weliswaar, mede om mijn ploegmaats/vrienden aan te moedigen! Zaterdagochtend heb ik vervolgens meegetraind met de niet-geselecteerde spelers, zoals afgesproken. De rest van de ploeg had het hele weekend vrij. Nadien ben ik inderdaad naar het festival Tomorrowland getrokken, maar ik zie daar (nogmaals) het probleem niet van in.
Verbazingwekkend maar vooral behoorlijk triest hoe sommigen de werkelijkheid trachten te verdraaien om deze dan als waarheid af te kondigen.
Het is dan ook uiterst jammer wat er mij naar het hoofd gegooid wordt. Achja… Zo zie je maar!

Ik heb mij altijd 200% gegeven voor Antwerp, net zoals bij de ploegen voordien. Ik zie dan ook geen reden om dit de volgende weken/maanden niet te doen. Ik ben ontzettend blij én trots dat ik mijn steentje heb kunnen/kan bijdragen. Het voorbije jaar was bovendien eentje om nooit te vergeten!
Voila, hiermee heb ik mijn versie van de feiten gegeven!

Tot op vandaag heb ik alsnog geen enkele reden gekregen voor mijn verwijzing naar de B-kern. Al ga ik ervan uit dat dit wel nog zal volgen. Het is jammer dat er op deze manier een ‘einde’ moet komen aan dit verhaal (bij de A-kern van Antwerp), maar er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden. Dat is overal het geval. Ik respecteer de keuze van de coach en de sportief directeur dan ook ten zeerste.”

Tot op ‘Den Antwerp’!
El Turos

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws