Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Mysterie uitgeklaard: daarom blunderde videoref bij penaltyfout Mechele’

Brandon Mechele (KSV Oudenaarde - Club Brugge)

Eerlijk is eerlijk, Zulte Waregem had afgelopen vrijdag een strafschop moeten krijgen toen Brandon Mechele Gent-huurling Peter Olayinka neerhaalde in de zestien. Intussen raken er meer en meer details bekend over de reden voor het niet-ingrijpen van videoref Yves Marchand.

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist staat dezer dagen onder druk. De Pro League eist immers actie na de flagrante misser tijdens Zulte – Club. Verbist vroeg alvast de beelden uit het busje op. “Zodat ik met eigen ogen kan zien wat er is misgelopen”, klinkt het. “Al heb ik Yves intussen telefonisch gehoord en zijn uitleg gekregen. Hij ziet zijn fout in. Of hij nog videoref kan zijn? De beslissing die ik neem, zal ik eerst aan hem meedelen. Donderdag zit ik met hem en de drie andere videorefs (Kris Bellon, Tim Pots en Christophe Delacour, nvdr) samen om te zien hoe we dit soort fouten in de toekomst kunnen vermijden.”

Volgens Het Nieuwsblad werd de fout gemaakt in de selectie van de beelden. “In het busje werden alleen livebeelden (op normale snelheid) bekeken van de fase en op basis daarvan vond het ­videoref-trio dat het geen penalty was. Achteraf bleek op een ander beeld en op herhalingen dat ze fout zaten, maar Marchand had toen al het sein gegeven aan ref Lawrence Visser dat hij het spel mocht hervatten. Te overhaast. Toen we Marchand gisteravond aan de lijn kregen, wou hij bevestigen noch ontkennen”, klinkt het in de krant. De geplaagde videoref reageerde als volgt: “Ik kan alleen maar zeggen dat ik een inschattingsfout gemaakt heb en dat ik dat jammer vind voor Zulte Waregem.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws