Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mét of zonder Vanaken in de ploeg? Verheyen oordeelt over tactisch plannetje van Leko

Hans Vanaken (Club Brugge - Zulte Waregem)

Het geliefkoosde 3-4-3 systeem van Ivan Leko is tot dusver slecht nieuws voor Hans Vanaken. De spelmaker van weleer moet immers vanop de bank toekijken hoe Club Brugge dezer dagen zonder nummer 10 voetbalt. Gert Verheyen heeft echter begrip voor de keuze van onze trainer. 

De kans is groot dat Vanaken woensdagavond tijdens de terugmatch in de derde voorronde van de Champions League tegen İstanbul Başakşehir opnieuw langs de basis valt (ziehier de verwachte 11 namen). “In theorie heeft Hans zijn plaats in het elftal van Club. Ook in een systeem met twee spelers voor de defensie en twee in steun van de spits. Maar in de huidige uitvoering is het moeilijk om hem aan Refaelov te koppelen”, aldus Verheyen.

Ons Club-icoon is van mening dat het niet evident is om Vanaken in deze formatie een plaats te geven. “Club zou dan spelers missen die zonder bal voor diepgang kunnen zorgen. Alleen Dennis kan dat. Vormer speelt lager dan vorig seizoen en kan daardoor niet meer zo vaak in de zestien opduiken”, besluit Verheyen in La Dernière Heure.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws