Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert wil Brugse kern afslanken, slecht nieuws voor 6 spelers

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Club Brugge heeft op dit moment een te ruime kern van 31 spelers, waardoor er in de laatste week van de transfermarkt nog de nodige uitgaande transfers verwacht mogen worden. Zo komt er ook ruimte voor nog één of enkele versterkingen op Jan Breydel.

“Ongeacht het resultaat tegen AEK gingen we onze kern nog afbouwen tot 24 à 25 spelers”, vertelt Vincent Mannaert aan Het Nieuwsblad. “Ja, we hebben alleen nog maar de competitie, maar de concurrentiestrijd zal nu nog groter worden en dat vind ik alleen maar positief. Er gaan geen keuzes gemaakt moeten worden: vanaf nu spelen bij elke wedstrijd alleen nog maar de beste spelers.”

Bjorn Engels en Stefano Denswil werden al veelvuldig aan een vertrek gelinkt, maar op bezoek bij AEK Athene maakten ze beide geen te beste beurt. Toch zal dat volgens onze algemeen manager geen al te grote impact hebben. “De uitgaande dossiers? Ik verwacht niet dat deze match een invloed zal hebben op de prijs van jongens als Engels en Denswil. Het is geen troef, maar voor een fundamentele wijziging zal het ook niet zorgen.”

Het is lang niet zeker dat Club effectief zal slagen in het uitdunnen van zijn kern tot 25 spelers. In dat geval zou Blauw-Zwart snel een oplossing moeten zoeken voor mogelijke vertrekkers als: Ludovic Butelle, Bjorn Engels, Stefano Denswil, Abdoulay Diaby, Jérémy Perbet en Dorin Rotariu (uitleenbeurt). Ricardo van Rhijn – die niet eens meegerekend wordt tot de A-kern – zou op weg zijn naar een uitleenbeurt aan AZ.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws