Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko zag 4 uitblinkers tegen KV Kortrijk: “Zij hebben zich getoond”

Ivan Leko (trainer Club Brugge)

Club Brugge heeft na vier speeldagen in de Jupiler Pro League 12 op 12, terwijl het al drie uitmatchen achter de rug heeft. Nochtans had Ivan Leko een onuitgegeven elftal aan de aftrap gebracht in het Guldensporenstadion. De terugmatch tegen AEK Athene van komende donderdag werd immers belangrijker geacht. Desondanks won Blauw-Zwart met 1-2 van KV Kortrijk.

Leko was achteraf dan ook een tevreden coach. “Na 4 wedstrijden, waarvan 3 op verplaatsing, het maximum van de punten hebben, is gewoon goed. Vandaag was een moeilijke verplaatsing, we hebben daar maar 1 keer kunnen winnen de afgelopen 7 jaar, dus ben ik heel tevreden met het resultaat. Ik heb gezegd dat we alles willen winnen, hopelijk kunnen we dat zo lang mogelijk volhouden”, klinkt het op de officiële website.

Vervolgens gaf onze coach zijn analyse van de wedstrijd. “Eerst en vooral, er stonden vandaag 7 Belgen in ons elftal, dat is de dag van vandaag niet evident. Aan de overkant hadden we een Kortrijk dat aangenaam voetbal brengt, met de snelheid van Chevalier als uitschieter in het aanvallend geweld. We hadden het er lastig mee, maar ik ben blij dat we tijdens de match een oplossing gevonden hebben.”

Hij werkt hard en boekt vooruitgang

Daarnaast gaf Leko een woordje uitleg bij de keuze voor de vele nieuwe namen. “Op fysiek vlak kan je niet 3 matchen per week op topniveau zijn. Als je dan een match wil domineren, moet je ploeg fris en sterk zijn. Daarom hebben we gekozen voor deze elf, die het naar mijn mening uitstekend gedaan hebben. Ze toonden hun kwaliteit.”

Vier spelers in het bijzonder konden de 39-jarige Kroaat extra bekoren. “Mera komt uit Colombia en heeft zich even moeten aanpassen, maar toonde zich wel vandaag. Ook Hans en Rafa, waar deze week de vraag over werd gesteld of ze samen konden spelen, hebben zich getoond. Horvath ten slotte kreeg een moeilijke taak als titularis van dit Club in doel, maar hij werkt hard en boekt vooruitgang. We staan aan het begin van een nieuw verhaal en brengen goed voetbal, maar het kan nog beter. Daar blijven we voor werken.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws