Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko mag het gaan uitleggen na wanprestatie in Athene: “Pijnlijk”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

Club Brugge is er donderdagavond niet in geslaagd om Europees voetbal af te dwingen tegen AEK Athene, nochtans één van de grote doelstellingen voor dit seizoen. Het opgebouwde krediet van de 12/12 in de Jupiler Pro League verdwijnt zo als sneeuw voor de zon. Ivan Leko – die tegen de Grieken afstapte van zijn gebruikelijke formatie – mocht het achteraf gaan uitleggen. 

“De poules van de Europa League was onze grote ambitie”, opent onze trainer bij Sporza Radio. “Maar we waren te naïef, te sympathiek. Te veel balbezit zonder gevaar. Te plat in de omschakeling en de duels. We wisten van AEK dat het een ploeg is met een goede organisatie en snelle omschakeling. We moesten oppassen bij balverlies, maar dat gebeurde niet.”

Heel wat analisten zagen weinig grinta bij de manschappen van Leko. “Het was geen probleem van inzet”, pareert de 39-jarige Kroaat. “Tijdens de voorbereiding was de wil om te winnen er. Alles was aanwezig om een goede wedstrijd te spelen. Maar misschien wilden we te mooi spelen. In de eerste helft vergaten we dat je voetbal speelt om te winnen.”

“We hebben er alles aan gedaan om ons te plaatsen voor de groepsfase. Het is pijnlijk, maar we moeten rechtstaan. Vanaf morgen moet het beter en zullen we er onze lessen uit trekken. Zondag moeten we met lef, passie, energie en killer-instinct spelen om te winnen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws