Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Is monsterboete omtrent huurling Coopman competitievervalsing? CEO van de Pro League geeft antwoord

Sander Coopman traint mee met Club Brugge

Maandag raakte bekend dat huurling Sander Coopman vrijdagavond niet in actie zal komen met Zulte Waregem tegen Club Brugge. Tenzij Francky Dury & co zo’n 700.000 tot 1.000.000 euro boete willen neertellen. Vorig seizoen was de 22-jarige middenvelder nog één van de smaakmakers van Essevee tegen Blauw-Zwart. 

Er kwam al heel wat kritiek op het feit dat Coopman niet mag aantreden tegen Club, maar volgens Pierre François – CEO van de Pro League – worden er géén regels overtreden. “Het is alleszins geen inbreuk op de arbeidswetgeving. Zowel de clubs als de speler gaan immers akkoord. Van competitievervalsing is er evenmin sprake.”

Enkele jaren geleden lanceerde François zelf nog een verbod om spelers op te stellen tegen hun moederclub. “Omdat we vreesden dat het zich iedere keer tegen de speler of club zou keren. Als iemand goed speelt tegen zijn moederclub klaagt iedereen dat het geen slimme zet was om hem uit te lenen. En bij een slechte prestatie zou men zeggen dat hij ze wou bevoordelen. Maar omdat die regel niet comform was met de FIFA hebben we dat teruggedraaid”, besluit de CEO van de Pro League in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws