Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hoongelach met Buffalo’s misplaatst? “Enig gegniffel was de Gentse familie toen ook niet vreemd”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

AA Gent keerde donderdagavond met het schaamrood op de wangen huiswaarts door de Europese vernedering tegen Altach, een voetbalclub uit een dorpje met godbetert 6000 inwoners. Exit Europa dus voor de Buffalo’s, die voor het seizoen nochtans straffe doelstellingen uitspraken. Op sociale media zagen de Club-fans er de humor wel van in. Peter Vandenbempt schetst zijn bedenkingen. 

“AA Gent heeft zijn hoge ambities uitgesproken en dan ben je in ons land nu eenmaal kwetsbaar”, opent de analist in zijn column voor Het Nieuwsblad. “Onze volksaard verdraagt geen uitgesproken ambitie. Vanuit onze aangeboren bescheidenheid genieten we van leedvermaak als de schaarse durvers onder ons op hun gezicht gaan.”

“Leedvermaak is in zekere zin ook een vorm van erkenning. Niet prettig, maar wel een signaal dat AA Gent tot de top gerekend wordt”, oordeelt Vandenbempt. Tot slot voegt hij eraan toe dat de Buffalo’s ook in eigen boezem moeten kijken. “Overigens: enig gegniffel bij de puntloze Champions League-campagne van Club Brugge vorig jaar was de Gentse familie ook niet vreemd”, klinkt het.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws