Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Harde kern van Club Brugge oogst lof: “Chapeau, héél véél respect”

Brugse noordtribune (Club Brugge - Standard)

Onlangs werd de stad Brugge opgeschrikt door een geval van zinloos geweld. Een 14-jarige jongen werd op klaarlichte dag door een bende jongeren in elkaar geschopt en geslagen, waarna de beelden ook nog eens online verschenen. Onder meer enkele jongens uit de harde kern van Club Brugge trokken aan de alarmbel en zochten de daders op aan het station.

“We hebben hen heel duidelijk gezegd dat dit zo niet verder kan”, vertelt de initiatiefnemer aan Het Nieuwsblad. “Het kan niet de bedoeling zijn dat die hier een schrikbewind gaan voeren. Als ze van hulpeloze jongeren in elkaar slaan een nieuwe hype willen maken, zijn ze in de verkeerde stad.”

“Ik werd er door verschillende jongeren en zelfs ouders op attent gemaakt. Die gasten noemen zichzelf de Tigra’s en de Hyena’s. Het gaat om twee jongerenbendes van allebei ongeveer vijftien leden. Op één filmpje sloegen ze een meisje tot ze aan het huilen ging. Mijn haren kwamen recht overeind.”

Paal en park aan stellen

“Wij zijn ook vaders en het kan niet zijn dat onze eigen buurt geterroriseerd wordt. Dat onze kinderen niet meer durven buiten komen uit schrik om in elkaar geslagen te worden. Dus toen we die jongeren aan het station zagen, vroegen we hen of ze lid van die ‘bendes’ waren. We hebben gevraagd wat de bedoeling was en duidelijk gemaakt dat ze dat in Brugge beter niet meer kunnen doen.”

Het offensief maakte zodanig indruk dat de digitale verontschuldigingen in sneltempo de ronde deden op sociale media. “En ik kreeg tientallen berichten van jonge gasten en hun ouders uit Brugge”, zegt de initiatiefnemer. “Zij zijn tevreden met onze aanpak. Iemand moet hier paal en perk aan stellen. Hopelijk is de boodschap aangekomen.” Op Facebook vlogen de felicitaties alvast in het rond.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws