Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Grote kuis bij Club Brugge: al 13 spelers weg, nog 7 te gaan

Ivan Leko (trainer Club Brugge)

Met Tomás Pina (Deportivo Alaves) en Carlos Strandberg (Malmö FF) heeft Club Brugge zich ontdaan van twee overbodige spelers. Desondanks is de kern nog altijd veel te ruim en zullen er dan ook nog heel wat manschappen moeten sneuvelen om de ideale kern van Ivan Leko te bekomen. De 39-jarige Kroaat heeft van bij zijn komst naar Jan Breydel duidelijk gemaakt dat hij met een kleinere spelerskern wil werken: “22 of 23 spelers, aangevuld met drie doelmannen: dat is het streefdoel”, klonk het. In Het Nieuwsblad gaan ze op zoek naar degenen die er nog uit moeten. 

“Club is volop bezig zijn kern en de bijhorende loonmassa stevig uit te dunnen. Het nam deze zomer al afscheid van dertien spelers: acht jongens werden er verkocht, vijf werden er uitgeleend (zie onderaan). Negen andere spelers werden ondertussen aangeworven. De Trainees – de grootste talenten van de beloften – die vorig seizoen nog geregeld mochten meetrainen onder Michel Preud’homme, doen dat onder Leko niet. Tegenwoordig blijft alleen Thibault Vlietinck over, die nu definitief tot de A-kern wordt gerekend”, stelt de krant.

“Het zorgt ervoor dat Club nu aan 29 veldspelers zit. Al worden hier ook twee spelers bijgerekend die niet langer meetrainen met de A-kern: Ricardo van Rhijn en de van Twente teruggekeerde Dylan Seys, die net als de gewezen Ajacied andere oorden mag opzoeken. 27 veldspelers dus. Nieuwkomers Erhan Masovic en Riley McGree trainen wel mee met de eerste ploeg, maar komen nu alleen nog maar in aanmerking voor de beloften.”

“Nog 25. En dan zijn er nog de verwachte vertrekkers: Ludovic Butelle – waardoor Leko het keeperstrio Ethan Horvath – Guillaume Hubert – Jens Teun­ckens overhoudt – en het trio Engels, Denswil en Izquierdo. Voor die laatste komt er wel nog een vervanger. Ook een extra centrale verdediger is welkom als Engels en Denswil vertrekken. Dat brengt het totaal op drie doelmannen en 24 veldspelers. Het liefst filtert Leko hier nog een tweetal spelers uit, zeker als AEK Athene te sterk zou blijken in de laatste voorronde van de Europa League.”

Al dertien spelers zochten andere oorden op

Acht definitief

Bernie Ibini (Vancouver Whitecaps)
Sébastien Bruzzese (KV Kortrijk)
Boli Bolingoli (Rapid Wien)
Lex Immers (ADO Den Haag)
Claudemir (Al-Ahli)
Jean-Charles Castelletto (Brest)
Valerijs Sabala (TS Podbeskidzie)
Carlos Strandberg (Malmö FF)

Vijf verhuurd

Nikola Storm (OH Leuven)
Leandro Pereira (Sport Recife)
Fran Brodic (KSV Roeselare)
Sander Coopman (Zulte Waregem)
Tomás Pina (Deportivo Alaves)

(+ beloften Dennis Van Vaerenbergh en Jellert Van Landschoot, verhuurd aan FC Eindhoven)

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws