Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Furieuze Club-fan schrijft open brief naar Extra Time: “Echt wel de laatste keer”

Club-fans fuck you

Maandagavond werd er in Extra Time naar goede gewoonte nagepraat over het voorbije voetbalweekend. Naast moderator Frank Raes zorgden Jan Mulder, Wesley Sonck, Filip Joos en Marc Degryse voor de nodige analyses over de tweede speeldag in de Jupiler Pro League. Al was het niet bepaald een aflevering die de gemiddelde Club-fan kon smaken. 

Zoals eerder aangehaald was de Brugse aanhang op Twitter allesbehalve te spreken over het voetbalpraatprogramma op de VRT. Intussen heeft een ondernemende Club-fan onderstaande open brief – die momenteel de ronde doet op sociale media – geschreven aan Extra Time.

“Beste heren van de redactie.

Ik volg jullie programma al jaren, simpelweg omdat ik een grote voetbalfanaat ben. Ik ben tevens ook een Club Brugge supporter. Ik begrijp dat jullie elke ploeg aan bod moeten laten komen en neutraal overkomen. Al heb ik wel mijn bedenkingen bij het ‘neutraal’ zijn. Er wordt in jullie programma vaak neerbuigend gedaan over Club. Ik kan er wel inkomen dat supporters van elke ploeg die opmerking wel eens maken, maar zelden was dit zo gerechtvaardigd als in deze uitzending.

De heer Jan Mulder, notoir mauve supporter, mag zomaar gratuit zeggen dat wij een flauwe voetbalclub zijn, waar er nog geklapt wordt en de meesten aan tafel met een grijns zitten. Dit is SCHANDALIG!! Hierin falen jullie in jullie job, journalisten en analisten worden verondersteld om ONPARTIJDIG te zijn, wat hier dus echt niet het geval is.

Als er goede prestaties geleverd worden, dan wordt dit gewoon niet belicht, zoals de prestatie van Dennis. Die speler maakt 4 doelpunten bij aankomst, doet daar in de wedstrijd tegen Eupen een grandioze actie, maar neen laten we maar weer de prestatie van Onyekuru belichten die nog geen volledige wedstrijd heeft gespeeld.

Maar als er negatief nieuws kan gemeld worden, dan zijn jullie er als de pinken bij. Zoals de Coopman affaire, hoeveel andere clubs hebben dit ook al niet toegepast? Zoals Pablo Chevarria bij Anderlecht oa, maar dan hoor ik jullie niet. Trouwens, vorig jaar met Coopman was het ook zo en hebben jullie hier toen al over gediscussieerd.

Nu zullen jullie wel weer denken ja iedere supporter voelt zich benadeeld bij het kijken van jullie programma, toch heb ik dit gevoel niet bij andere voetbal talkshows zoals Stadion en Sports Late Night op zondag. Bij een eventuele nederlaag tegen Zulte, dan zal Club wel uitvoerig belicht worden, een rondje club bashen en kan de heer De Mulder (die overigens amper wedstrijden ziet maar gewoon flauwe grappen en populistisch gezever als club is een flauwe club verkondigt) club weer beledigen.

Nu ja, ik zal het toch niet zien want dit was echt wel de laatste keer dat ik naar extra time gekeken heb, met mij ongetwijfeld nog vele andere club supporters. Want om hier nog naar te kijken als club supporter, daarvoor moet je echt wel een sado-masochist voor zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws