Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Een 3-3 uit de heenmatch goedmaken? Zoveel % kans heeft Club om alsnog door te stoten

Club-spelers vieren overwinning met fans (Club Brugge - Zulte Waregem)

Een sterke eerste helft gecombineerd met een hele matige tweede zorgde voor een 3-3 gelijkspel op Jan Breydel tegen Istanbul Başakşehir. Niet meteen een uitslag die het beste doet vermoeden als we de statistieken erbij nemen. 

Zo weet HLN dat Club Brugge zich in zijn geschiedenis slechts één keer kon kwalificeren na een verlies (vijf keer) of gelijkspel (vier keer) in eigen huis. Daarvoor moeten we al teruggaan naar het jaar 1996, toen Blauw-Zwart in de eerste ronde van de UEFA Cup op verplaatsing bij BK Lyngby een 1-1 gelijkspel uit de heenmatch nog goedmaakte door met 0-2 te gaan winnen in Denemarken.

Als we iets ruimer gaan en de algemene cijfers van het Europese voetbal erop naslaan, zien we dat het slechts zeven keer gebeurde dat een club een 3-3 in eigen huis nog wist op te halen. Zeven keer op een totaal van 39 pogingen, zo meldt Het Nieuwsblad. Goed voor een slaagpercentage van amper 17,9 procent. En toch… Na de 1-3 op Besiktas in 2015 geloven de manschappen van Ivan Leko absoluut nog in een goeie afloop in Turkije.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws