Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Deze 9 spelers lijken nu al zeker van hun basisplaats tegen AEK Athene’

Marvelous Nakamba (Club Brugge - AZ)

Terwijl de voorspelde titelconcurrenten als Anderlecht, AA Gent, Standard, KRC Genk en KV Oostende op de dool zijn, prijkt Club Brugge met 12 op 12 mooi bovenaan in de Jupiler Pro League. Al was de uitwedstrijd tegen KV Kortrijk voor heel Blauw-Zwart minder belangrijk dan de match van komende donderdag. In Athene staat de groepsfase van de Europa League immers op het spel. 

Met het oog op de levensbelangrijke terugwedstrijd tegen AEK Athene liet Leko heel wat sterkhouders rusten. Meteen een goeie indicatie voor de ploeg die tegen de Grieken vol aan de bak moet. Volgens Het Laatste Nieuws zijn er 9 spelers die donderdag zo goed als zeker aan de aftrap komen: Horvath, Mechele (of Engels), Simons, Denswil, Palacios, Nakamba, Vormer, Limbombe en Dennis.

De resterende twee posities zijn die voor, naast of achter Dennis. In te vullen naargelang het profiel dat Leko nodig acht tegen AEK. Volgens de krant verdient Vanaken een plek in de basis. “Afgaande op de afgelopen zeven matchen zou hij altijd in de basis moeten staan. Opgeklommen van bankzitter tot basisspeler immers. Zijn eigen verdienste”, klinkt het.

Slechts twaalf passes

En dan is er nog de keuze tussen Vossen, Diaby, Wesley en Perbet. De laatste twee genoemden lijken echter niet meteen op een basisplaats te moeten rekenen. Vossen stond tot dusver altijd op nummer 1 in de pikorde van Leko, maar in de heenmatch tegen AEK was de wisselwerking met Dennis te voorspelbaar.

Vossen liet toen slechts twaalf passes optekenen, waarvan geen enkele gecatalogiseerd kon worden als een sleutelpass die tot een kans leidde. Het Nieuwsblad raadt dan ook de onvoorspelbaarheid van Diaby aan. “Hij beschikt over de snelheid om afwisselend met Dennis diep te gaan en de Griekse verdediging tureluurs te draaien. Veel moeilijker te verdedigen dan de vaste lijn Vossen-Dennis”, klinkt het.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws