Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Vlieger oordeelt over keepers Club: “Hij is niet geschikt als eerste doelman”

Ethan Horvath (Club Brugge - Anderlecht)

Bij Club Brugge vond eind vorig seizoen een wissel van de wacht plaats tussen de palen. Ludovic Butelle moest in de laatste wedstrijden van Play-Off I plaats ruimen voor Ethan Horvath en de Amerikaan is ook dit seizoen titularis. Als doublure werd ook nog Guillaume Hubert aangetrokken.

In Krant van West-Vlaanderen velt Geert De Vlieger, die van 2008 tot 2011 zijn spelerscarrière bij Club afsloot, zijn oordeel over de doelmannen van Blauw-Zwart. Te beginnen met Horvath. “Horvath heeft zeker veel potentieel, maar hij zal de komende maanden nog moeten bewijzen dat hij het waard is om bij een topclub onder de lat te staan. Ik reken hem niet af op de foutjes die hij tot nu toe maakte. Dat waren echte beginnersfoutjes die vooral te wijten zijn aan een gebrek aan ervaring.”

Over Guillaume Hubert is de analist iets minder positief. “Om over te nemen in geval van nood acht ik hem wel geschikt, maar ik denk niet dat Hubert op termijn de eerste doelman van Club Brugge kan worden, daarvoor vind ik hem net iets te weinig. Het is wel iemand, die net als Sébastien Bruzzese, een goede stand-in kan zijn.”

Butelle

Ludovic Butelle werd deze zomer dan weer gedegradeerd tot vierde doelman. “Het is duidelijk dat daar keuzes zijn gemaakt. Zowel voor Ludovic als voor Club Brugge zou het gunstig zijn als er tegen eind deze maand een oplossing gevonden wordt. Ze vierden samen een titel, maar vorig seizoen was het toch veel minder. Het lijkt me dus opportuun dat ze zo snel mogelijk afscheid van elkaar nemen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws