Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Coninck zag niet alleen Dennis uitblinken tegen Eupen: “Zijn beste wedstrijd voor Club Brugge”

Emmanuel Dennis (KSV Oudenaarde - Club Brugge)

Club Brugge kende afgelopen zondag de nodige moeite met Eupen, maar won wel verdiend met 3-1. Met dank aan uitblinker Emmanuel Dennis, die zowel een penalty uitlokte als zelf scoorde. Al was er volgens Wim De Coninck ook een sleutelrol weggelegd voor Ethan Horvath.

“Club had het moeilijk tegen Eupen, maar werd gered door Ethan Horvath”, opent de gewezen doelman zijn analyse in Sport/Voetbalmagazine. “Hij speelde in mijn ogen zijn beste wedstrijd voor Club Brugge.” Ook de flitsen van Dennis konden De Coninck bekoren. “Vierde goal in vier wedstrijden, als je er zijn Europese match bijneemt. Haast altijd op dezelfde manier: met een versnelling en dan verrassend uithalen, steeds in het hoekje. Beginnersgeluk lijkt me dat niet, wel een kwaliteit. Iemand die op jonge leeftijd en met weinig ervaring al zo het verschil maakt: dat is sterk.”

“Dennis is een type Izquierdo , maar iets minder voorspelbaar. Zoals hij op het middenveld uit een omknelling van vier man raakte: dat was sterk en getuigde van vertrouwen. Zijn afstandsschot is ook opmerkelijk, niet veel Afrikaanse voetballers hebben dat. Geweldige aanwinst.”

“Club heeft nu zes op zes en dat zijn mooie cijfers, want je voelt nog steeds aarzeling bij de fans. Is de manier van voetballen die Ivan Leko wil de juiste, vraagt men zich af. De coach heeft een probleem om Hans Vanaken in te passen. Hij is iemand die graag tussen de lijnen loopt en niet die enorme versnelling heeft zoals Lior Refaelov, Abdoulay Diaby of Dennis die wél hebben”, besluit De Coninck.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws