Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Daarom wil Club Brugge na amper 7 weken alweer af van Jérémy Perbet

Jérémy Perbet (Club Brugge - AZ)

Op 1 juli was de transfer van Jérémy Perbet één van de meest spraakmakende deze zomer. Club Brugge plukte de ervaren Fransman immers weg uit de B-kern van AA Gent. Nauwelijks 7 weken later heeft de 32-jarige goalgetter geen toekomst meer op Jan Breydel. Maar hoe is het nu precies zo ver kunnen komen?

Heel wat Club-fans fronsen de wenkbrauwen als ze horen dat Perbet alweer andere oorden mag opzoeken. Dat deden velen van hen overigens ook al bij zijn komst begin juli. Maar Het Laatste Nieuws begrijpt wel degelijk waarom Blauw-Zwart deze beslissingen nam.

“1 juli 2017. De spits heeft zopas een contract voor twee seizoenen getekend. De bij AA Gent overbodige aanvaller moet Club Brugge depanneren. Daar is Wesley voor onbepaalde tijd out met hersenvliesontsteking, is Diaby pas terug na maandenlang blessureleed en wacht men om uiteenlopende redenen bang af of Refaelov, Limbombe en nieuwkomer Dennis de verwachtingen zullen inlossen.”

Even logisch als zijn komst begin juli

“23 augustus 2017. Dennis is de revelatie, Diaby scoort als vanouds, Wesley is helemaal fit en Refaelov en Limbombe staan in de basis. Van Perbet is er in de wedstrijdselectie al wekenlang geen sprake meer – de Fransman kwam enkel aan de bak in de heenwedstrijd tegen Basaksehir, een match waarin hij allesbehalve zijn kans greep. Met ook nog Vossen in de rangen is hij in de pikorde intussen centrumspits nummer vier.”

“Deze situatie maakt Perbet na nog geen twee maanden dienst meteen overbodig. Diaby hoeft niet langer te vertrekken. Mede door zijn aanzienlijk salaris zoekt Club een oplossing voor Perbet. Blauw-Zwart stelt Perbet ter beschikking voor één seizoen, maar ook een definitieve overname is mogelijk. Dat Club door onvoorziene omstandigheden na amper twee maanden moet leuren met Perbet, is even logisch als zijn komst begin juli. Net zoals hij nu overbodig is, was hij ook toen de juiste man op de juiste plek”, klinkt de uitleg in de krant.

Antwerp – dat door de blessures van Oulare en Owusu een nijpend tekort heeft aan spitsen – en Waasland-Beveren – dat het vertrek van Gano moet zien op te vangen – werden alvast gecontacteerd. Perbet kan overigens deze zomer nog weg omdat hij geen officiële minuten voor AA Gent maakte. Wordt vervolgd…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws