Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Daarom verkoos Club Brugge Leko boven Clement’

Vormer - Clement

Club Brugge had afgelopen zomer de moeilijke taak om een opvolger te zoeken voor een trainersicoon als Michel Preud’homme. Blauw-Zwart had kunnen kiezen voor zijn rechterhand, Philippe Clement, maar uiteindelijk streek Ivan Leko enigszins verrassend neer op Jan Breydel. Thomas Buffel en Stephan Keygnaert denken te weten hoe dat komt. 

Clement is tot dusver de trainersrevelatie in de Jupiler Pro League. Met knap en aanvallend voetbal wist hij 5 op 9 te pakken tegen KRC Genk (3-3), KV Mechelen (2-2) en KV Oostende (0-3). Op Jan Breydel zagen ze in hem echter geen geschikte opvolger voor MPH. Thomas Buffel – die in het tussenseizoen nog interesse genoot van Club – heeft begrip voor de keuze van het Brugse bestuur. “Ze dachten misschien dat Clement dezelfde weg op zou gaan als Preud’homme. Ik denk dat Club vernieuwend wilde zijn, het wilde voor een soort van nieuwe wind zorgen.”

Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws, schuift nog een andere reden naar voren. “Club Brugge wist misschien dat de aanpak van Clement niet werkt in een kleedkamer als die van Club Brugge. Zonder misprijzend te doen naar Clement, maar praten tegen een kleedkamer van Waasland-Beveren is toch nog iets anders dan praten tegen een kleedkamer van Club Brugge”, klinkt het in VISTA!.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws