Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Daarom komt ontevreden Coopman vrijdag niet in actie tijdens topper tegen Club Brugge’

Coopman - Vormer (Club Brugge - Zulte Waregem)

Sander Coopman kon deze zomer vol zijn kans gaan bij Club Brugge, naar Antwerp verkassen of opteren voor een nieuwe uitleenbeurt aan Zulte Waregem. Uiteindelijk koos de 22-jarige middenvelder voor een hernieuwde samenwerking met Francky Dury. Vrijdagavond zal hij echter niet kunnen schitteren tegen zijn moederclub. 

Na twee speeldagen in de Jupiler Pro League zijn er nog maar drie clubs met het maximum van de punten: Club Brugge, Zulte Waregem en Charleroi. Met Zulte – Club van komende vrijdag dunt het leiderstrio komend weekend sowieso verder uit. Sander Coopman zal echter geen rol van betekenis kunnen spelen in de West-Vlaamse derby, aangezien Blauw-Zwart contractueel liet vastleggen dat hij niet in actie mag komen tegen zijn moederclub.

Als Essevee hem tóch opstelt, moet de fusieclub een boete van €700.000 tot €1.000.000 ophoesten. En als je weet dat ze in het Regenboogstadion al moeite hadden met een huurprijs van €200.000, zal Coopman dan ook in de tribune moeten plaatsnemen.

Onze huurling fronst de wenkbrauwen. “Dit doet toch wel pijn. Maar het was een eis van het Brugse bestuur. Ik vind het ook wat bizar, want ze lenen mij uit om progressie te maken, maar ontzeggen mij tegelijk speelminuten in twee topduels. Het zijn net zulke wedstrijden waarin je het meest leert”, aldus Coopman tegenover Het Nieuwsblad. Wellicht komt Doumbia of Oldrup Jensen in de basis bij Zulte Waregem.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws