Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Daarom droeg Teodorczyk en niet Dennis de Gouden Stier de voorbije weken

Emmanuel Dennis steekt tong uit (Club Brugge - AZ)

Heel wat supporters vroegen zich de voorbije weken af waarom de Gouden Stier op het shirt van Anderlecht-aanvaller Łukasz Teodorczyk prijkte. De 26-jarige Pool vond dit seizoen immers nog geen enkele keer de weg naar doel, terwijl onze Emmanuel Dennis 4 keer scoorde in zijn eerste 3 competitiematchen. BlauwZwartFans ging voor u op zoek naar de verklaring.

In het algemene reglement van de Jupiler Pro League staat dat de topschutter van vorig seizoen tot en met speeldag 3 sowieso met de Gouden Stier mag spelen. Vanaf speeldag 4 komt hier dus verandering in.

Jammer genoeg zal niet Dennis, maar wel Zinho Gano straks mogen pronken met de Gouden Stier op de achterkant van zijn shirt. Onze ex-speler wist immers 4 doelpunten buitenshuis te scoren voor Waasland-Beveren, terwijl het nieuwe goudhaantje van Blauw-Zwart ‘slechts’ 3 van zijn 4 goals op verplaatsing maakte. Onderstaand de criteria waarnaar de Jupiler Pro League kijkt.

Criteria voor het bepalen van de Gouden Stier

 • Aantal gemaakte doelpunten
 • Aantal gemaakte doelpunten op verplaatsing
 • Aantal gemaakte doelpunten thuis
 • Aantal speelminuten
 • Aantal assists
 • Aantal gemaakte doelpunten exclusief strafschoppen

Topschuttersstand

 1. Zinho Gano – Waasland-Beveren – 4 goals
 2. Emmanuel Dennis – Club Brugge – 4 goals
 3. Siebe Schrijvers – KRC Genk – 3 goals
 4. Mbwana Samatta – KRC Genk – 3 goals
 5. Ivan Saponjic – Zulte Waregem – 2 goals

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws