Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-watcher omschrijft Dennis in 4 positieve eigenschappen, maar ziet ook nog een werkpunt

Emmanuel Dennis dribbelt keeper en scoort (Westkapelle - Club Brugge)

Emmanuel Bonaventure Dennis is de nieuwe sensatie in het Jan Breydelstadion. Van een aanpassingsperiode lijkt er bij de jonge Nigeriaan geen sprake. Naast een Europese goal tegen Istanbul Başakşehir vond de ex-aanvaller van Zorya Luhansk immers ook in zijn eerste twee competitiewedstrijden al drie keer de weg naar doel. Dat maakt van hem momenteel de topschutter in de Jupiler Pro League. 

Club Brugge-watcher Johan De Caluwé vindt dat Dennis een veelbelovende indruk nalaat. “Als ik hem moet omschrijven, dan gebruik ik de woorden explosief, technisch onderlegd, de juiste loopbeweging en een neus voor doelpunten”, klinkt het bij Sporza.

Zo was de radioreporter onder de indruk van zijn actie en doelpunt tegen Eupen. “Hij nam de bal mee aan de 16, drong het strafschopgebied zowat evenwijdig binnen en knalde de bal perfect overhoeks binnen. Een treffer van een topspits. In zeer korte tijd is Dennis meteen één van de grote chouchous van het Brugse publiek geworden. Voor dat soort spelers komen de fans natuurlijk naar het stadion. Zondag maakte hij een draaibeweging waarbij hij in één keer 2-3 verdedigers in de wind zette: zeer mooi. Technische hoogstandjes en goals: dat willen de mensen zien.”

Dan krijgt hij het misschien moeilijker…

Toch moet er ook nog wat geschaafd worden aan de opvolger van José Izquierdo. “Dennis is 19, hij moet bijleren en groeien. Hij heeft nog wel wat jaartjes om echt op zijn topniveau te geraken. Misschien is hij op bepaalde momenten nog wat egoïstisch en moet hij nog meer een ploegspeler worden. Maar dat zeg ik onder voorbehoud, want het is allemaal nog pril en als spits moet je je kans gaan.”

“Het komt er voor hem nu op neer om al het goeie dat hij de voorbije weken getoond heeft te bevestigen. De verdedigers zullen hem steeds beter leren kennen en hem dichter dekken. Als ze echt constant een mannetje op hem plakken, krijgt hij het misschien moeilijker”, besluit De Caluwé, die Club Brugge al tientallen jaren volgt voor Sporza Radio.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws