Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-spits twijfelt luidop over zijn toekomst op Jan Breydel

Jan Breydelstadion

Na het vertrek van Carlos Strandberg naar Malmö heeft Club Brugge nog steeds 5 centrumspitsen in zijn kern: Jelle Vossen, Wesley Moraes, Jérémy Perbet, Abdoulay Diaby en Emmanuel Dennis. Al speelt Ivan Leko laatstgenoemde liever op de flank uit. Desondanks is de concurrentie groter dan ooit.

Zo moet de uit blessure terugkerende Diaby voorlopig tevreden zijn met invalbeurten. Tegen Eupen viel de 26-jarige Malinees goed in en vond hij voor het eerst in 442 dagen de weg naar doel, maar tegen Essevee stelde hij ietwat teleur. Al wil hij dat zelf niet gezegd hebben. “Ik deed het wel goed”, pareert de spits in HLN. “Fysiek ben ik klaar en ook mentaal is het oké. Nooit eerder was ik zo gemotiveerd. Ik mis alleen matchritme – in de voorbereiding speelde ik nauwelijks. Ik moet geduld tonen.”

Toch is het lang niet zeker dat Diaby onder Leko straks op een vaste basisplaats kan rekenen. “Of het niet stilaan tijd wordt dat ik een onbetwistbare titularis wordt? Misschien heb je gelijk. Ik wil alles spelen – rotatie is niks voor mij. Maar ik respecteer de keuzes van de coach. Onze relatie is zoals ze hoort te zijn. Ivan is de trainer, ik ben de speler. Hij rekent op me. Niet onlogisch – ik heb reeds bewezen dat ik de ploeg iets kan bijbrengen.”

Hoe dan ook sluit onze aanvaller een transfer niet uit. “Ik lig nog twee jaar onder contract. Tot eind augustus kan er nog veel gebeuren.” Diaby heeft ook al een gesprek met Vincent Mannaert achter de rug. “Ik kan enkel dit kwijt: als ik ga, zal het naar het buitenland zijn. België is uitgesloten – tenzij ik bij Club blijf, uiteraard. Ik droom van de Premier League of de Primera División. Er zijn contacten en ik denk dat meneer Mannaert niet moeilijk zal doen als er een eerlijk bod komt. Hij kent mijn situatie.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws