Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans zien zowel sterke als zwakke schakel tegen Eupen: “Kunnen we hem ontslaan en uitbetalen aub?”

Club-fans sjaals Anti Anderlecht (Club Brugge - Anderlecht)

Het ging niet zonder slag of stoot, maar Club Brugge is met een perfecte 6/6 aan voetbalseizoen 2017-2018 begonnen. Blauw-Zwart won verdiend van Eupen, maar had het geregeld moeilijk met de snedige counters van de Panda’s

Van bij het eerste fluitsignaal nam Club het initiatief, maar het was Eupen dat bij zijn eerste kans meteen scoorde. De Brugse verdediging kon Diawandou Diagne niet afstoppen en ook Ethan Horvath was verslagen: 0-1 na twintig minuten voetballen.

Op het halfuur kon Club de bordjes opnieuw gelijk hangen, toen uitblinker Emmanuel Dennis onderuit werd gehaald in de zestien. Jelle Vossen twijfelde niet en schoot de elfmeter voorbij Hendrik Van Crombrugge. Even voor het rustsignaal was het wel opnieuw bibberen door de gevaarlijke tegenprikken van de bezoekers. Horvath moest tot twee keer toe de meubelen redden.

Opnieuw Dennis

Na de pauze schoot Eupen het beste uit de startblokken, maar de pogingen van Akram Afif en Nicolas Verdier misten precisie. Even voorbij het uur nam de thuisploeg het commando terug over en maakte Dennis het verschil met een klasseflits. De jonge Nigeriaan pikte de bal centraal voor doel op, dribbelde naar de buitenkant en scoorde met een knap gekruist schot.

Club kreeg na de voorsprong meer grip op de match en diepte de score in de slotminuut verder uit tot 3-1 via invaller Abdoulay Diaby. In het slot van de match werd ook Siebe Blondelle nog uitgesloten met een tweede gele kaart na een fout op de sterk ingevallen Anthony Limbombe.

Positieve & negatieve reacties

Ivan Leko en zijn manschappen pakken zo 6 op 6 en staan in het klassement aan de leiding samen met Zulte Waregem en Charleroi. Eupen blijft achter met 0 op 6.

De Brugse fans genoten met volle teugen van matchwinnaar Dennis, terwijl de verdediging – en dan vooral Brandon Mechele – het nog maar eens moest ontgelden op sociale media. Een overzicht.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws