Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans snoeihard voor 3 spelers: “Dringend naar exit aub: ondermaatse voetballer”

Club-fans fuck you

Club Brugge is er woensdagavond niet in geslaagd om de 3-3 uit de heenmatch tegen Istanbul Başakşehir uit te wissen. Integendeel zelfs, de Turkse vicekampioen bleek simpelweg een klasse te sterk voor de Belgische vicekampioen. Uiteindelijk werd het 2-0 in het Fatih Terim Stadion.

Vooraf voorspelden de statistieken al niet veel goeds: Club had na het doelpuntrijke gelijkspel op Jan Breydel slechts 17,9% kans om alsnog door te stoten. Komt daar nog eens bij dat Istanbul Başakşehir al 24 matchen op rij niet meer verloren had in eigen huis en ze het minst aantal doelpunten slikten in de Turkse Süper Lig.

In de eerste helft maakte de thuisploeg gretig gebruik van de ruimte die de manschappen van Ivan Leko hen gaf. Club werd van het kastje naar de muur gespeeld en keek op het halfuur al tegen een dubbele achterstand aan.

Ref wil van geen strafschop weten

Emmanuel Adebayor en Edin Visca namen de doelpunten voor hun rekening. Even voor de rust trof diezelfde Visca nog de paal. Blauw-Zwart reageerde enkel via een kopbal van Stefano Denswil.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld. De grootste kansen waren opnieuw voor Başakşehir, terwijl Club zijn neus aan het venster stak via een kopbal van Ahmed Touba. Het zat Blauw-Zwart ook niet mee, want even later weigerde scheidsrechter Kovács de bal op de stip te leggen toen invaller Abdoulay Diaby een duw in de rug kreeg. Ook Touba kreeg geen strafschop toen doelman Volkan Babacan hem serieus omverkegelde.

Laatste voorronde Europa League

De wedstrijd bloedde dood en zo mag Club een tweede opeenvolgende Champions League campagne op zijn buik schrijven. Straks moeten Leko & co zelfs nog vol aan de bak in de laatste voorronde van de Europa League. Club is wel reekshoofd en treft daardoor een op papier gemakkelijkere tegenstander.

De Brugse fans wisten dat hun ploeg vanavond voor een aartsmoeilijke opdracht stond, maar waren desondanks niet te spreken over de collectieve prestatie van hun favoriete club. Op individueel vlak moesten voornamelijk Brandon Mechele, Bjorn Engels en Ahmed Touba het ontgelden op sociale media.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws