Club-fans genieten met volle teugen van onverwachte basisspeler: “Hij mag altijd spelen”

Club-fans duim omhoog (Club Brugge - Anderlecht)

Ivan Leko verraste zondagavond vriend en vijand met zijn opstelling tegen KV Kortrijk. Zo zaten gevestigde waarden als Emmanuel Dennis, Helibelton Palacios, Marvelous Nakamba, Stefano Denswil, Bjorn Engels en Timmy Simons niet eens op de bank. Onze coach koos voor een onuitgegeven elftal met onder meer Abdoulay Diaby, Thibault Vlietinck, Dion Cools, Jordi Vanlerberghe en German Mera in de basis.

KV Kortrijk schoot het best uit de startblokken via een bedrijvige Teddy Chevalier, maar het was Club dat als eerste de weg naar doel vond. Na tien minuten voetballen belandde een schot van Jelle Vossen op de hand van Bennard Kumordzi. Strafschop! Onze 28-jarige Limburger ging zelf achter de bal staan en trapte de elfmeter feilloos voorbij Thomas Kaminski.

De thuisploeg ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar Ethan Horvath hield zijn netten schoon tot aan het rustsignaal. Net na de pauze leek Abdoulay Diaby de match in een beslissende plooi te leggen met de 0-2, maar de Kerels wilden van geen opgeven weten. In de 67ste minuut kregen de manschappen van Yannis Anastasiou ook loon naar werken. Jovan Stojanović nam de aansluitingstreffer voor zijn rekening.

Met de schrik vrij

KV Kortrijk ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de 2-2, maar Club hield stand. Al moet het gezegd dat Blauw-Zwart goed wegkwam toen scheidsrechter Sébastien Delferière niet naar de stip wees toen Jordi Vanlerberghe met twee handen in de rug van Christophe Lepoint duwde.

De Brugse fans zagen een experimenteel Club Brugge zo uitpakken met een 12 op 12, terwijl we nu al drie uitmatchen achter de rug hebben. Zo’n goede start is overigens al geleden van seizoen 2002-2003. Vooral debutant German Mera – de Colombiaanse centrale verdediger die zich ijzersterk in de duels toonde – kon de supporters bekoren. Een bloemlezing.

Laaste nieuws

Komt deze oude bekende terug naar Jan Breydel?

Nu de competities overal stilliggen, gonst het van de transfergeruchten. Het Turkse Haberler meldt dat Ryan Donk terug naar Club Brugge zou...

“Bekerfinale zonder publiek is geen optie”

Marc Van Ranst liet het al horen en ook al liet de Pro League nog geen verdict vallen, wellicht komt er bitter...

Extra vroege en late matchen: dit zijn de plannen van Eleven Sports

Nu Antwerp de mediadeal als laatste goedkeurde, kan Eleven Sports aan volgend seizoen beginnen. Een opmerkelijke wijziging zijn de wedstrijduren.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

“Er klinkt niet alleen André Hazes in de kleedkamer”

Sport/Voetbalmagazine brengt vandaag een artikel over de 11 Afrikaanse spelers bij Club Brugge, onder de titel 'Black Power'. Teammanager Dévy Rigaux laat...

Extra vroege en late matchen: dit zijn de plannen van Eleven Sports

Nu Antwerp de mediadeal als laatste goedkeurde, kan Eleven Sports aan volgend seizoen beginnen. Een opmerkelijke wijziging zijn de wedstrijduren.

“Ruud Vormer is een echte huisman geworden”

Roos America, de vrouw van Ruud Vormer, schrijft op geregelde tijdstippen een stukje voor Het Laatste Nieuws over haar ervaringen als arts...

Jan Mulder laat zich horen over het verdere verloop van de competitie

Jan Mulder ziet af nu er geen voetbal is. Samen met Marc Degryse hield hij een videochat voor Het Laatste Nieuws.