Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fan komt met niet mis te verstane boodschap voor spelers: “Stenen kloten krijg ik van zo’n uitspraken”

Club-fans fuck you

Club Brugge stelde donderdagavond zijn supporters teleur door kansloos met 3-0 onderuit te gaan in het Olympisch Stadion van Athene. Zelfs met een 12 op 12 in de Jupiler Pro League is de vroege Europese uitschakeling een harde noot om te kraken. Club-fan Gilles van Blue Army windt geen doekjes om zijn mening, al wil hij niet zoals de meesten met de vinger naar Ivan Leko wijzen. 

“Dooddoeners in de sportwereld, de voorbeelden zijn legio. Vooral bij slechte prestaties. Tennisspelers die het laten afweten, hebben het nadien steevast over het “niet in het juiste ritme raken” waardoor ze de wedstrijd verloren. Wielrenners die er op D-Day niet staan, spreken over “de goeie benen die ontbraken”. Maar dé dooddoeners na een slechte prestatie vind je toch in de voetbalwereld. Zo ook na gisteren weer. “We zijn te slap begonnen”.”

“Hoezo, te slap begonnen? Het is godverdomme jullie job! Wie o wie heeft bij dergelijke snertprestaties op z’n werk het recht om – ongestraft – met zo’n excuus op te draven? De Barista die in plaats van de fles melk een fles azijn bovenhaalt om z’n Caffè Latte te maken? De fabrieksarbeider die het te monteren stuk met twee in plaats van zes vijzen vastmaakt? Of de boekhoudkundige bediende die een factuur van € 83,75 verkeerdelijk inboekt als € 8.375 waardoor de ganse boekhouding in de soep draait? Zie je hen dan al afkomen, eens op het matje geroepen… “Goh. Ja. Just. Goh. Wel. ‘k Was die voormiddag wat slap begonnen”.”

“Kijk, als je op jaarbasis meer verdient dan wat velen onder ons ooit zullen kunnen bijeen sparen, en dat om amper twee keer per week – een gemiddelde dat we nu dus al niet meer zullen halen – te moeten presteren, dan heb je het récht niet om te slap te beginnen. Stenen kloten krijg ik van zo’n uitspraken. En dat doet zeer … . Jullie waren gewoon slecht. Archie-slecht. Te kakken gezet voor gans Europa. Net zoals vorig jaar. Het is en was gewoon Club onwaardig.”

“Het mentaliteitsprobleem. Nog zo’n dooddoener waarover in de voetbalwereld vaak gepraat wordt. En iets wat op Club al jaren een probleem vormt. De ene keer alles. Opbouwen. Hoopgevend. En dan plots weer het grote niets. Gewone spelers met vedette-allures. Dat is echt niets voor ons hoor. Terug die voetjes op de grond graag. Als je als team jaar na jaar alles wint, dán mag je eens streken hebben. Maar dat is enkel weggelegd voor de Bayerns, Barça’s en Juventussen van deze wereld. Dat past en hoort niet bij Club Brugge.”

“Ach, wat ben ik ontgoocheld, wat ben ik kwaad. Mensen rondom mij zeggen al jaren dat ik het voetbal moet leren relativeren. Ik doe m’n best, maar op dagen als vandaag lukt me dat niet. Vandaag loop ik dan gewoon wat te nukken. Schrijf ik de frustraties van me af. Terwijl m’n stelregel normaal is om minstens 48 uren te laten passeren tussen het onaangename moment enerzijds en het tijdstip waarop ik daarover begin te schrijven anderzijds. Alles eerst wat laten bezinken. Ik doe m’n best, maar op dagen als vandaag lukt me dat niet.”

“Ik ga hier eindigen zoals ik begonnen ben, met een dooddoener. Ik verwacht snel ‘een reactie’ van spelers. Ja, van de spelers. In tegenstelling tot 90% van de Club supporters op Twitter en fora, weiger ik namelijk om Leko op de brandstapel te zetten. Akkoord, je kan u vragen stellen bij z’n wijziging van systeem – ‘het systeem’… nog zo’n dooddoener – net voor dé match van het jaar. Maar het is heus niet Leko z’n schuld dat de spelers als natte vodden op het veld stonden. In een nog niet zo ver verleden haalde MPH Europees 0 op 18 met zo goed als dezelfde kern, en dat was nu ook weer niet tegen ploegen die de Europese top uitmaken.”

“Neen, wat gisteren gebeurde kan voor mij niet louter in Leko z’n schoenen worden geschoven. De mentaliteit, dáár moet dringend verandering in komen. Als Michel het niet kon, en Leko het niet kan, dan zou pakweg Frank De Boer het ook niet kunnen. De sleutel, die ligt bij de spelers zelf. Het shirt van Club, dat krijg je niet, dat moet je verdienen! Reactie dus. Te beginnen nu zondag al, tegen Standard, op m’n verjaardag. Gelukkig hebben we een hondstrouw publiek. Bij winst zal het ongetwijfeld weer van je ‘Super Bruges! Looo loo loo lo lo looo’ zijn. Zonder mij deze keer. Wat de uitslag ook moge zijn, na het laatste fluit signaal ben ik weg. Richting kantine. Pinten drinken. Nog wat nukken, weet je wel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws