Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club en Engels zijn elkaar beu: zelfs deze teleurstellende transfersom kan overgang niet dwarsbomen’

Bjorn Engels kopbal

Het sprookje tussen Club Brugge en Bjorn Engels krijgt geen happy end. Tijdens het kampioenenjaar was de 22-jarige centrale verdediger nog o zo belangrijk, maar afgelopen seizoen was hij een schim van zichzelf. Gezien de omstandigheden moet en zal ons jeugdproduct op deze laatste dag van de transfermarkt dan ook nog vertrekken… 

Net na het binnenhalen van de veertiende landstitel had Engels de ploegen voor het uitkiezen. Hij kon naar Engeland, maar Club hield hem tegen om de kampioenenploeg samen te houden met het oog op de Champions League. Weliswaar met de belofte dat hij deze zomer mocht vertrekken. Sinds dat moment is de relatie tussen Blauw-Zwart en Engels alleen maar bergaf gegaan. De speler liep nukkig rond en haalde niet langer zijn niveau. Club verweet hem dat en zette hem meermaals aan de kant met ‘transferitis’.

Gevolg: de interesse van de Premier League middenmoters ebde langzaam maar zeker weg. En bij gebrek aan concrete interesse van over het Kanaal besloot Engels dan maar om in te gaan op de aanbieding van het Olympiakos van Besnik Hasi. Behoudens ongelukken tekent onze verdediger vandaag een meerjarig contract bij de Griekse landskampioen.

Club zal echter niét de beoogde transfersom van 10 miljoen euro in ontvangst mogen nemen. Volgens Het Laatste Nieuws gaat het daarentegen om een bedrag tussen de 6 en 7 miljoen euro, dat via bonussen nog kan oplopen. Bovendien behoudt Blauw-Zwart een deel van de transferrechten. Omdat het tussen Club en Engels meer dan op is, zijn Vincent Mannaert & co geneigd om vrede te nemen met dit bod. Ter vergelijking: in de zomer van 2016 weigerde Club nog aanbiedingen tussen de 12 en 15 miljoen euro voor Engels.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws