Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Club Brugge zal het vanavond uitzonderlijk zonder zijn trouwe aanhang moeten stellen”

Club-fans juichen (Club Brugge - Anderlecht)

Olafur Skulason, momenteel actief bij het Turkse Kardemir Karabükspor, liet zich dinsdag uit over de fans van Istanbul Başakşehir. “Anders dan bij heel wat Turkse ploegen is het er relatief rustig. Het is een vrij jonge club, zonder grote aanhang. Het is niet te vergelijken met de vijandige sfeer die er onder meer in Galatasaray en Besiktas heerst. Hun twaalfde man zal geen rol spelen.” De ex-middenvelder van Zulte Waregem deed er zelfs nog een schepje bovenop. “Volgens mij gaan de Brugse supporters zich meer laten horen dan die van Basaksehir.” Al belooft dat gezien de laatste berichtgevingen wel héél erg moeilijk te worden.

De verre en kostelijke verplaatsing heeft er immers voor gezorgd dat er slechts een handvol Club-fans de terugmatch in de derde voorronde van de Champions League zullen bijwonen. “Club Brugge zal het vanavond uitzonderlijk zonder zijn trouwe aanhang moeten stellen. Slechts een vijftigtal supporters reizen af naar Istanbul voor de terugmatch. De thuisploeg wordt vanavond gesteund door ongeveer 8.000 toeschouwers in het Fatih Terim Stadion, dat plaats biedt aan 17.800 fans”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

In Het Nieuwsblad spreken ze zelfs van een nog kleinere Brugse aanhang. “Er zijn opvallend weinig Club-supporters mee naar Istanbul. Officieel slechts 35, maar er zouden er toch ook enkele tientallen de trip op eigen kracht maken”, aldus de krant. Een heksenketel zoals twee jaar geleden in Besiktas zal het alleszins niet worden. “Of dat een voordeel of een nadeel is, zal ik na de match kunnen zeggen”, grijnst Jelle Vossen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws