Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge krijgt serieuze tegenslag te verwerken bij bouw van nieuw oefencomplex

Bart Verhaeghe (Club Brugge)

Club Brugge en bouwplannen, het lijkt wel alsof het niet mag zijn. Nadat eerder het stadiondossier al heel wat vertraging opliep, is het nieuwe oefencomplex hetzelfde lot beschoren. Eind 2016 klonk het nog als volgt: “Als alles volgens plan verloopt, kan gestart worden met de bouw in juli 2017 zodat het complex in gebruik kan worden genomen bij de start van het seizoen 2018-2019.” Maar die planning mag wellicht nu al overboord gegooid worden…

Zo verwacht Sport/Voetbalmagazine dat Blauw-Zwart nog even geduld zal moeten uitoefenen. “Bouwen in Vlaanderen is niet zo evident, breek daar Bart Verhaeghe de bek niet over open. Neem nu het oefencomplex in Westkapelle, deelgemeente van Knokke-Heist, vanaf eind augustus veel sneller te bereiken, wanneer de autostrade richting kustgemeente in gebruik wordt genomen. Club Brugge popelt om daar een nieuw oefencomplex te bouwen, maar er komt weinig schot in de zaak”, klinkt het in het weekblad.

Schepen Daniël De Vlamynck tempert echter het negativisme. “Dat zegt u. Dat dossier vordert, zij het misschien wat trager dan iedereen had gehoopt. In september zitten we nog eens samen met alle partijen. Het bestemmingsplan moest worden gewijzigd en er moesten terreinen worden aangekocht. Dat is inmiddels gebeurd, al weet ik niet of alle dossiers al bij de notaris zijn gepasseerd. Dat is een kwestie van tijd. Als de administratie is afgehandeld, kan Club zijn bouwvergunning aanvragen en dan kan het snel gaan.”

Toch is de kans klein dat Club bij het begin van voetbalseizoen 2018-2019 zijn oefencomplex al in gebruik kan nemen. “Ze kunnen dan al trainen in Westkapelle als ze dat willen, maar of het al in de nieuwe gebouwen zal zijn, betwijfel ik. Hebt u de plannen gezien, wat ze hier willen bouwen? Dat staat er niet in een-twee-drie, denk ik. Er moeten ook nieuwe velden worden ingezaaid. Ik vermoed dat het hele complex eerder in de zomer van 2019 af zal zijn. Wij hadden liever dat Club daar geen deadline had opgezet, maar goed, zij wilden dat alles vooruitging, ik snap dat wel. Het belangrijkste is dat de relaties zeer goed zijn en dat voetbalploeg en gemeente goed samenwerken”, besluit De Vlamynck.

Nieuwe oefencomplex Club Brugge

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws