Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Club Brugge kan de Europa League winnen”

Club-spelers vieren (Club Brugge - Gent)

Na de 9 op 9 in de Jupiler Pro League wacht Club Brugge donderdagavond de heenmatch tegen AEK Athene. Als Blauw-Zwart zich wil plaatsen voor de Europa League groepsfase moet het voorbij de stugge Grieken zien te geraken. Abdoulay Diaby twijfelt daar echter geen seconde aan. Integendeel…

Tijdens zijn invalbeurt tegen Eupen maakte Diaby zijn eerste doelpunt in 442 dagen, een hele opluchting. “In zekere zin ben ik bevrijd. Voor dit soort momenten ben ik spits geworden – goals geven me energie om door te gaan. Ik lééf van doelpunten. Als we met 0-4 winnen maar ik niet scoorde, ben ik niet volmaakt gelukkig.”

De Malinese aanvaller wijt zijn rotjaar aan blessures. Zo zou hij onvoldoende tijd genomen hebben om terug te keren na een kwetsuur. “Nu zou ik het zo niet meer doen, maar ik heb nergens spijt van. Ook niet van het feit dat ik na de titel hier gebleven ben, neen. Ik had de kans om Club in schoonheid te verlaten (Betis Sevilla was erg concreet, nvdr), maar ik had zin in de Champions League. Dat viel tegen – we pakten geen punten en ik heb niet gespeeld.”

Geen excuses, maar mag ik dat vreemd vinden?

Correctie: Diaby speelde wél op het kampioenenbal (tegen Leicester en FC Porto), maar de spits voelde dat zelf anders aan. “Ik was er lichamelijk misschien, maar dat was niet de echte Diaby – ik sukkelde toen al met mijn adductoren. Ik ben die wedstrijden vergeten”, klinkt het in gesprek met HLN.

Dit jaar is de Europa League het hoogst haalbare voor Blauw-Zwart. “We móeten winnen tegen AEK Athene – in het andere geval verdienen we simpelweg geen plek in de poules. Mag ik het trouwens vreemd vinden dat wij als nummer twee van de competitie niet eens zeker zijn van Europees voetbal tot en met Nieuwjaar? Excuses wil ik evenwel niet zoeken – we hebben de kwaliteiten om door te stoten. Sterker nog: Club Brugge kan de Europa League winnen. Ik geloof dat het kan.” Misschien toch maar eerst de Grieken zien uit te schakelen…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws