Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Brugse fans zullen meer lawaai maken dan Turkse”

Club-fan met gebalde vuist (Club Brugge - Zulte Waregem)

Dik twee jaar geleden legde Club Brugge het Atatürk Olympisch Stadion het zwijgen op door met 1-3 te gaan winnen op Besiktas. Meer dan 65.000 Turkse supporters dropen toen nog voor het laatste eindsignaal teleurgesteld af. Tegen Istanbul Başakşehir moet Blauw-Zwart zich alleszins niét aan zo’n gekkenhuis verwachten. 

Basaksehir is nog een relatief nieuwe club en kent geen al te fanatieke aanhang. Een doorsnee competitiematch wordt afgewerkt voor zo’n 3000 tot 5000 fans. “Anders dan bij heel wat Turkse ploegen is het er relatief rustig”, getuigt Olafur Skulason in Het Laatste Nieuws. De ex-speler van Zulte Waregem kwam er de voorbije jaren in actie met Gençlerbirligi en Karabükspor.

“Basaksehir is een vrij jonge club, zonder grote aanhang. Het is niet te vergelijken met de vijandige sfeer die er onder meer in Galatasaray en Besiktas heerst.” Voor de Turkse aanhang moeten Ivan Leko & co hun slaap dan ook niet laten. “Wel voor de kwaliteit van de ploeg, maar hun twaalfde man zal geen rol spelen. Volgens mij gaan de Brugse supporters zich zelfs meer laten horen dan die van Basaksehir”, voorspelt Skulason.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws