Anderlecht met de grond gelijk gemaakt: “Er is meer vreugde in een sterfhuis dan in het Astridpark”

René Weiler (Anderlecht)

Terwijl Club Brugge met 15 op 15 fier bovenaan het klassement van de Jupiler Pro League prijkt, kwam grootste titelconcurrent Anderlecht de voorbije weken niet verder dan een desastreuze 5 op 15. Hugo Camps kon de prestatie van de manschappen van René Weiler in de Ghelamco Arena allesbehalve smaken en haalt in zijn column voor Het Laatste Nieuws dan ook uit naar alles dat paars en wit ziet. 

“Je kan je toch niet voorstellen dat er één speler van Anderlecht zou geselecteerd worden voor een interland. Het spel van RSCA is zo armoedig dat je moet hopen op een elektriciteitspanne op de avonden dat de Brusselaars tegen Bayern, PSG en Celtic moeten aantreden voor de Champions League. Ik raad voetballiefhebbers aan even het land uit te vluchten.”

“Anderlecht voetbalt niet meer, Anderlecht strompelt, en dat al vijf wedstrijden lang. Niemand grijpt in. Uit pure kolere banjerde Roger Vanden Stock Leander Dendoncker uit de selectie omdat de sterspeler van vorig seizoen alleen maar met zijn transfer bezig is. Gelijk heeft-ie. Iedere stilist die van voetbal houdt, moet zo snel mogelijk weg uit Neerpede. Daar leert hij af in plaats van bij.”

Ik ken niemand die zo tegen zijn zin leeft

“De miserabele wedstrijd tegen AA Gent was een medicijn tegen verlangen. Dit voetbal van Anderlecht wil je niet meer zien. Er is meer vreugde in een sterfhuis dan in het Astridpark. Dan liever hockey of korfbal. Als je maar weer eens gezichten mag zien met iets van passie en speelvreugde. Bij Anderlecht zijn de gezichten al even stram als de benen.”

“Sven Kums komt zelfs in aanmerking voor de titel ‘Nationaal chagrijn’. Ik ken niemand die zo tegen zijn zin leeft als deze begenadigde middenvelder. Een pass op maat is hem al te veel. De Zwitserse coach zegt na iedere wedstrijd: “Er moet nog veel gewerkt worden.” Juist niet. Weiler heeft de spelers suf ‘gewerkt’. Ze weten niet meer of ze van voren of van achteren leven, laat staan voetballen. Stop het strafkamp Anderlecht.”

Laaste nieuws

Vormer geeft uitleg over knieblessure

Vormer is er donderdag niet bij tegen Manchester United. Hij gaf zelf uitleg over de knieblessure waarmee hij sukkelt.

“Dennis heeft één iets ongelooflijks niet”

Wesley Sonck, in 88 wedstrijden voor Club Brugge scoorde hij 30 goals, laat in Het Nieuwsblad zijn licht schijnen op de spitsenkwestie...

Selectie voor Manchester bekend: twee opmerkelijke afwezigen

Trainer Philippe Clement maakte dinsdagmiddag zijn selectie voor de match van donderdag in Manchester United bekend. Vormer en Dennis...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Vormer geeft uitleg over knieblessure

Vormer is er donderdag niet bij tegen Manchester United. Hij gaf zelf uitleg over de knieblessure waarmee hij sukkelt.

“Dennis heeft één iets ongelooflijks niet”

Wesley Sonck, in 88 wedstrijden voor Club Brugge scoorde hij 30 goals, laat in Het Nieuwsblad zijn licht schijnen op de spitsenkwestie...

Selectie voor Manchester bekend: twee opmerkelijke afwezigen

Trainer Philippe Clement maakte dinsdagmiddag zijn selectie voor de match van donderdag in Manchester United bekend. Vormer en Dennis...

Ex-doelman Club Brugge lyrisch over Mignolet

Stijn Stijnen laat zich in Het Laatste Nieuws enorm positief over Simon Mignolet. De zestiende clean sheet tegen Charleroi maakt hem een...