Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Zorgt Ludovic Butelle voor gevoelige overstap naar Belgische eersteklasser?

Ludovic Butelle megafoon (Club Brugge - Kortrijk)

Op het einde van vorig seizoen moest Ludovic Butelle zijn basisplaats afstaan aan Ethan Horvath en daar lijkt niet meteen verandering in te komen. De jonge Amerikaan mag straks als titularis aan voetbalseizoen 2017-2018 beginnen. Met de komst van Standard-doelman Guillaume Hubert heeft de 34-jarige Ludo in principe geen toekomst meer op Jan Breydel. Mogelijk komt de oplossing voor hem uit de Jupiler Pro League.

Antwerp hield zich tot dusver gedeisd op de transfermarkt, maar is van plan om een versnelling hoger te schakelen. Dinsdag officialiseerde de ploeg met stamnummer één de huurovereenkomst van KV Mechelen-verdediger Alexander Corryn en ook twee spelers van Club Brugge zijn in beeld.

Zo kon je dinsdagmorgen al lezen over de concrete interesse in Sander Coopman – die moet kiezen tussen een uitleenbeurt aan Antwerp of Zulte Waregem -, maar ook Butelle staat volgens Het Laatste Nieuws op de radar van The Great Old. “Doelman Butelle is overbodig en kan mogelijk een opportuniteit zijn voor Antwerp. Club stelt de Franse doelman in ieder geval ter beschikking van RAFC, dat de piste onderzoekt”, klinkt het.

Een extra optie

Butelle had zijn contract graag verlengd zien worden na het kampioenenseizoen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Meteen ook de reden waarom het Brugse sluitstuk niet al te veel hoeft te kosten. Ex-ploeg SCO Angers en Strasbourg hadden zich eerder al gemeld voor de ervaren Fransman, maar nu beschikt hij met Antwerp dus over een extra optie in België.

Op de Bosuil zou hij de concurrentie moeten aangaan met Kevin Debaty, Niçaise Kudimbana en Antonio Jezina, al mag één van de eerste twee namen andere oorden opzoeken. Gezien de ‘historische vijandigheid’ tussen de supportersclans van Club Brugge en Antwerp ziet een groot deel van de Brugse aanhang Butelle liever niet naar de promovendus trekken.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws