Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom Leko en zijn assistenten zaterdag gefrustreerd rondliepen op oefenstage

Rigaux en Leko (Westkapelle - Club Brugge)

Tot dusver heeft Ivan Leko zich nog maar zelden moeten opwinden als trainer van Club Brugge. Hij zou Bjorn Engels graag scherper zien trainen, maar voor het overige kan de 39-jarige Kroaat zeker niet klagen over de inzet van zijn manschappen. Maar na vier goeie oefenmatchen kwam de 0-2 nederlaag tegen Waasland-Beveren toch even aan bij Leko.

“Er telt voor mij maar één ding: winnen. Zelfs elk ­oefenmatchke. Het belangrijkste daarin is mezelf blijven. En iedereen mag zien wie ik ben. Als ik teleurgesteld ben, ga ik dat niet wegsteken. Als ik euforisch ben ook niet”, liet Leko afgelopen weekend nog optekenen in Het Nieuwsblad. En zo geschiedde, want de kersverse Club-coach ergerde zich zaterdag mateloos aan zijn spelers. Tomas Taecke, de Club-watcher van Het Laatste Nieuws, was van de partij en constateerde de ergernis bij de trainer van Blauw-Zwart.

“Uit oefenwedstrijden vallen weinig conclusies te trekken, maar toch heeft Club zaterdag een slechte beurt gemaakt. In een slap onderonsje met Waasland-Beveren ging Blauw-Zwart roemloos onderuit. Het weerzien met Clement was in Garderen mooier dan de wedstrijd die daarop volgde. Club wou er net als tegen Oleksandria een goeie oefengalop van maken, maar dat draaide anders uit. De Bruggelingen speelden over de hele lijn slordig en inspiratieloos, tot frustratie van Leko en zijn assistenten. In een magere eerste helft zorgde enkel Refaelov voor wat flitsen. De Israëliër is op de goeie weg en lijkt, in tegenstelling tot vorig seizoen, volledig blessurevrij. Het debuut van Mera viel ook wel mee, maar verder zagen de afgereisde fans weinig om zich aan op te trekken.”

“Elf nieuwe Brugse namen zorgden na de rust voor weinig beterschap. In een saaie tweede helft viel nauwelijks een kans te noteren en slaagde vooral Club er amper in een deftige aanval op poten te zetten. De non-match van Blauw-Zwart is evenwel allesbehalve zorgwekkend, zeker in de wetenschap dat de Bruggelingen er een loodzware stage hadden opzitten. Slachtoffers van het zware oefenkamp zijn er voorlopig niet. Dennis trainde de voorbije dagen individueel en verder is iedereen min of meer helemaal fit. Club heeft nog 2,5 weken om zich helemaal klaar te stomen voor de eerste Europese opdracht (25 of 26 juli).”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws