Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vormer fluit kritische Club-fans terug: “Geef hem toch een kans”

Ruud Vormer (Club Brugge - Anderlecht)

Dat de uitslagen in de voorbereiding geen voorbode zijn voor het daaropvolgende seizoen weten we al langer dan vandaag. In het laatste kampioenenjaar won Club Brugge bijvoorbeeld drie keer, verloor het drie keer en speelde het drie keer gelijk. Deze keer telt Blauw-Zwart vier overwinningen, drie nederlagen en één gelijkspel. Feit is wel dat Ivan Leko en zijn manschappen van hun laatste vier oefenpotten geen enkele keer aan het langste eind trokken. Onze kapitein maakt zich desondanks geen zorgen.

“Eigenlijk mag het niet, maar soms kruipt het onbewust in het hoofd dat het mààr om een oefenmatch gaat. Het speelt natuurlijk wel een beetje mee dat het om niets gaat. Hoeveel procent dat verschilt van een officiële wedstrijd? Pakweg tien procent, meer niet”, vertelt Ruud Vormer in gesprek met Het Nieuwsblad.

Onze kersverse kapitein ziet voetbalseizoen 2017-2018 alleszins positief tegemoet. “Ik zit best wel met een goed gevoel, eigenlijk. Zowel over de trainer als over het team ben ik erg tevreden. Alleen moeten we wel eens resultaten gaan behalen. Tegen Bilbao hadden we niet hoeven te verliezen. Tegen Waasland-Beveren en AZ verlies je ook en mensen pikken dat natuurlijk op.”

Club of Basaksehir favoriet?

Zo maken de eerste twijfelaars onder de Club-fans zich alvast de nodige zorgen over Leko en zijn spelsysteem. “Dat hoeft helemaal niet”, pareert Vormer. “We ­moeten gewoon rustig blijven. Geef hem toch een kans. Hoe hij met het spel bezig is, daar hou ik wel van. Hij is tactisch goed, zit er dicht op… Veel supporters zien enkel de resultaten van zulke oefenwedstrijden. Maar nu het ­erom gaat, moeten we wel eens iets gaan neerzetten.”

Daar wil onze Nederlandse middenvelder woensdagavond mee beginnen tegen Basaksehir. “Ik ben er volledig klaar voor. Het zal een gekkenhuis worden. Wie favoriet is? Ik houd het op 50-50. Natuurlijk hebben ze enkele grote namen, maar als team staan wij misschien verder. We moeten thuis gewoon een goed resultaat neerzetten. Natuurlijk dachten we tijdens de loting: dit is minder. Ik had liever Athene of zo gehad. Maar het kan wel en we moeten erin geloven. Herinner je je onze confrontatie met Besiktas nog? ­Niemand gaf ons toen een kans en kijk…”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws